Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI S RUSIJOM

SAD spreman na dijalog s Moskvom, ali i na odlučan odgovor u slučaju napada

FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden holds secure video call with Russia's President Vladimir Putin from the White House in Washington
Handout/REUTERS
13.01.2022.
u 23:49

Spremni smo na sve scenarije. Spremni smo ostvariti napredak za pregovaračkim stolom" i "spremni smo učiniti sve što je potrebno i prikladno da bismo obranili naše saveznike, pomogli našim partnerima i odlučno odgovorili na svaku agresiju", rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan

Sjedinjene Države su "spremne" na sve scenarije s Rusijom, bilo da je riječ o nastavku dijaloga ili o "odlučnom odgovoru" u slučaju napada na Ukrajinu, rekao je u četvrtak blizak suradnik Joea Bidena nakon tjedna diplomatskih pregovora s Moskvom.

"Sada ćemo razmisliti i konzultirati se s našim saveznicima i partnerima o sljedećim koracima", rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan pred novinarima u Bijeloj kući. Po ocjeni američke obavještajne službe, Rusi još nisu "donijeli konačnu odluku" o eventualnoj invaziji na susjednu zemlju.

"Spremni smo na sve scenarije. Spremni smo ostvariti napredak za pregovaračkim stolom" i "spremni smo učiniti sve što je potrebno i prikladno da bismo obranili naše saveznike, pomogli našim partnerima i odlučno odgovorili na svaku agresiju", dodao je.

"I ubuduće ćemo se pojačano dogovarati s našim partnerima o oštrim gospodarskim mjerama kojima ćemo odgovoriti na svaku rusku invaziju na Ukrajinu", upozorio je.

Odgovarajući na upit o jedinstvenom stajalištu SAD-a i Europe u vezi s eventualnim sankcijama, rekao je da je "siguran" u to.

To ne znači nužno da će na obje obale Atlantika "imati istu listu do najmanjih pojedinosti", ali "siguran sam" da će Amerikanci i Europljani "biti jedinstveni u primjeni oštrih gospodarskih mjera", istaknuo je Jake Sullivan.

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stanoe
13:18 14.01.2022.

Ljudi moji, ovdje daje proste antiruske mrzilacke komentare izvjesni Čepiga., i ovdje je dao repliku. Juce sam malo proguglao i nasao da su njegovi preci rusi, i da je njegov predak Zaharije Cepiga bio kozacki Ataman (to je nesto kao general) kome je osobno to zvanje urucio sam Suvorov, a poslala mu Ekaterina II, istakao se u borbi rusa protiv turaka. Dobio orden svetog Georgija i svetog Vladimira i od Ekaterine sablju optocenu dragim kamenjem. Ako proguglate Zajari Chepiga i nadjete wikipediju na spanjolskom, onda mozete vidjeti njegpov monument u Krasnodaru, predjete na ruski jezik i vidite spomen plocu u Krasnodaru i spomenik u Jejsku. Mozete o njemu procitati na nekom od jezika, engleski, spanjolski, ruski, Ukrainski, vec ovisno od toga na kojem jeziku razumijete, ali najvise je na ruskom. Eto nas Cepiga glumata mrzioce rusa a on je ubacen rus, cak sumnjam da je i administrator, jer cesto za bezazlenu kritiku njegovih stavova blokiraju te. Ako nije ubacen, onda je ispod plintusa, jer pljuvati po svojim precima kako on to pljuje po rusima moze samo najvece nistavilo. Pretke treba voljeti i cijeniti jer te ne bi bilo da njih nije bilo pogotovo takve slavne pretke. Njega bi se Zaharije Cepiga sigurno zastidio.

MP
miroslav.petkovic.7564
07:03 14.01.2022.

Ameri su postali jako nervozni rusi ih natjerali da sjednu na pregovaracki stol...Dalje se kud nema niti moze ameri su svjesni tog.Uvjek isto ponavljaju sanckije ko papagaj.Rusija je odlucno kazala nema igre vise u nnihovom dvoristu.Jesu li ono rakete uu Rumuniji postavljene za Iran.Da da dobra sala.Stoltemberg je jucer bio vidno nervozan..Jos jednom hvala Rusiji za veliku pomoc u domovinskom ratu .Konacno da je Nobilo reka pred svima u Zenevi..Sta kazu domaci amerikanci na to kmece..

BI
billynik
00:36 14.01.2022.

Mene zanima tko još puši ovakve članke koji Ruse nastoje prikazati kao negativce a Ameri i Nato su mirotvorci pa već godinama održavaju ratne igre na granicama Rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije