Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija o miru i sigurnosti

Rusija ne prisustvuje bliskoistočnoj konferenciji u Poljskoj

Trump i Putin
Reuters/PIXSELL
13.02.2019.
u 13:19

Rusija sa zabrinutošću prati "američke pokušaje da nametne unilateralne geopolitičke interese inicijativama predstavljenima kao da su stajališta cjelokupne međunarodne zajednice"

Rusija je odlučila ne sudjelovati na bliskoistočnoj konferenciji koju organizira SAD u članici NATO-a Poljskoj u srijedu, pokazuju komentari ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Rusija sa zabrinutošću prati "američke pokušaje da nametne unilateralne geopolitičke interese inicijativama predstavljenima kao da su stajališta cjelokupne međunarodne zajednice", objavilo je ministarstvo u komentarima koje je prenijela ruska novinska agencija Interfax.

Ruski saveznik Iran u srijedu je osudio američke pokušaje pritiska na iransko donošenje politika.

"Urota velikih država poput SAD-a neće utjecati na naše politike", rekao je iranski predsjednik Hasan Rohani u komentarima koje je prenijela ruska državna novinska agencija TASS.

SAD želi da u ratom opustošenoj Siriji ne bude iranske vojske i odavna sumnjiči Iran da nastoji izgraditi nuklearni arsenal.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak se treba sastati s Rohanijem i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom na summitu posvećenome planovima za Siriju nakon najavljena povlačenja američke vojske.

Kontroverzna konferencija o miru i sigurnosti na Bliskom istoku koju organiziraju Sjedinjene Države i Poljska počine u srijedu u Varšavi i na njoj će sudjelovati izaslanstva šezdesetak zemalja, ali su brojni zapadni ministri vanjskih poslova odlučili ne sudjelovati, a među njima i njemački šef diplomacije Heiko Maas.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:12 14.02.2019.

to je konferencija podsaveza( 3. liga ) istok, zasto bi rusi, njemci,uk, francuska itd. uopce bili tamo oni su prva liga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije