Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnja SAD-a

Rusija jača protuzračnu obranu zbog famoznog američkog PGS-a

ruska vojska
News Syndication/PIXSELL
05.04.2015.
u 15:32

Zapovjednik Kirill Makarov je kazao da je jedan od najvećih izazova za ruske snage protuzračne obrane potencijalna prijetnja tog američkog sustava za Rusiju.

Ruski aktivni koraci u jačanju protuzračne i obrane protiv projektila imaju za cilj spriječiti potencijalni američki brzi globalni napad koji bi SAD "pod određenim uvjetima" mogao izvesti, kazao je zapovjednik ruskih snaga protuzračne obrane, piše RT.

Amerikanci već duže vrijeme pokušavaju razviti tzv. PGS, odnosno strategiju za precizne vojne udare bilo gdje u svijetu u roku od samo sat vremena nakon što se se donese politička odluka o prijetnji nacionalnoj sigurnosti. Program PGS podrazumijeva zajedničko djelovanje mnogih već postojećih i tehnologija koje su još u razvoju, uključujući sustave kopnenih i zračnih raketnih lansera kao i hipersoničnih projektila ispaljenih iz podmornica.

Prijetnja za Rusiju

Zapovjednik Kirill Makarov je kazao da je jedan od najvećih izazova za ruske snage protuzračne obrane potencijalna prijetnja tog američkog sustava za Rusiju.

Dodao je da je zbog toga jedan od glavnih prioriteta Ruske vojske razvoj učinkovite zračne i raketne obrane. Za borbu protiv tog sustava, kako je kazao Makarov, Rusija razvija novu generaciju projektila zemlja-zrak S-500 koji će presretati i najmodernije američke rakete.

>>Njemački povjesničar: Putin ugrožava istočnu Europu

>>Ruski brodovi prezimili u bivšoj tajnoj bazi NATO-a

>>Dogodi li se na Baltiku krimski scenarij, spremni smo na uporabu nuklearne sile

Komentara 24

DU
Deleted user
18:04 05.04.2015.

jooooooooos.... dajte joooooos o putinu i Rusiji.... joooooooos...

KO
koko31
18:07 05.04.2015.

i opet će rusi ispasti babaroge a ameri anđeleki koji šire voljenu nam demokraciju i oružjem ako treba

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:27 05.04.2015.

Ha, ha, ha...mi smo prava kolonija, pisemo o jacanju Ruske protivzracne obrane, jer svoje nemamo. Sram bilo Ruse imaju svoju obranu i jos je jacaju. Kako se usudjuju. Zasto se kao mi mirno ne prepuste kolonizaciji. Ha, ha, ha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije