Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prkos u prkosu

Romi u Škabrnji: Ogradili su nas kao pse, a i mi smo Hrvati

romi škabrnja (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
02.05.2012.
u 16:21

Načelnik općine tvrdi da obitelji Đanija nije dao sporno zemljište zbog kojeg su mještani prosvjedovali

– Ogradili su nas kao pse, a i mi imamo pravo ovdje živjeti, i mi smo Hrvati – rekla nam je Marija Đanija, kći Mire i Ante, vlasnika poljoprivrednog zemljišta koje je ta romska obitelj u selu Prkosu pokraj Škabrnje kupila prije dva mjeseca i tamo se nastanila.

Nezadovoljstvo zbog skupljanja otpada u škabrnjskom kraju, čime se Đanije bave nekoliko godina, kulminiralo je na prvosvibanjskom prosvjedu vlasnika susjednih parcela koji su ih uz pomoć bagera ogradili visokom žičanom ogradom tvrdeći da štite svoju zemlju od zagađivanja, a romskoj obitelji ostavili su dvometarski prolaz.

Načelnik općine Luka Škara kaže da je njihovo mjesto otvoreno svima, ali i za sve vrijede isti zakoni.

– Laž je da sam obitelji Đanija dao dopuštenje da na zemljištu koje su navodno kupili skupljaju i skladište otpad. Baš suprotno, rekao sam im da nikada neće dobiti papire za tu djelatnost jer se tu uskoro počinje graditi stambeno-poslovna zona – kaže Škara i dodaje da osuđuje neke svoje sumještane koji su na prosvjedu osramotili Škabrnju.

Ante i Mira Đanija dan su proveli u katastru i na policiji, a u kratkom telefonskom razgovoru Mira nam je rekla da je uvidom u katastarske izvatke njezin suprug siguran da je u pravu, odnosno da je vlasnik 4500 kvadrata poljoprivrednog zemljišta.

Međutim, načelnik Škara potpuno je drukčijeg mišljenja, štoviše pred novinare je izašao s papirima iz katastra koji dokazuju da je na čestici koju je kupio Ante Đanija upisano čak 78 vlasnika, a čestica je upola manja nego što Ante misli. – Mogu samo konstatirati da je Antu netko gadno prevario i da će cijela stvar završiti na sudu – rekao je Škara.

Komentara 181

OB
-obrisani-
17:53 02.05.2012.

HabibulinNHL I još nešto ima pravo tek nakon što sud donese pravorijek da se ograda sruši.

AL
alapača
17:54 02.05.2012.

@Poda onda načelnik zna tko je prevario i nagovorio Antu Đ.?

IT
i_tata_bi_sine
19:53 02.05.2012.

Bosanci su zagadili Zagreb, u Zagreb su donjeli \"kulturu\" istoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije