Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Roditelji, ovo što stoji u letku nije istina. To što čini Crkva je ružno!'

Ono što stoji u letku nije istina. To su izvađene rečenice iz niza knjiga preporučenih pedagozima koji su dovoljno pametni da znaju što se može reći djeci te dobi. Ovo što se radi je ružno, kaže Milanović.
23. prosinca 2012. u 21:09 268 komentara 5 prikaza
bozanić, milanović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Predsjednik Vlade Zoran Milanović je u intervjuu na HTV-u povodom prve godine mandata progovorio o svim aktualnim pitanjima, pa tako i o lecima protiv zdravstvenog odgoja koji se dijelio u Konzumu i na kioscima Tiska.

" Mi jesmo Vlada drugačija po svjetonazoru od onog koji je tipični svjetonazor crkve. No ovo me čudi jer ovo nije svjetonazorsko pitanje, ovo je higijensko pitanje. Ovo što se radi u zdravstvenom kurikulumu je dobro i korisno za djecu. Ono što stoji u letku nije istina. To su izvađene rečenice iz niza knjiga preporučenih pedagozima koji su dovoljno pametni da znaju što se može reći djeci te dobi. Ovo što se radi je ružno", rekao je premijer Milanović u Dnevniku Plus.

Milanović je rekao da nije zadovoljan učinjenim jer nitko ne može bit zadovoljan kada ima pad gospodarskog rasta od dva posto. Na pitanje gdje su pogriješili, premijer je objasnio da su uvodili red u prvoj godini.

Rad je ključni problem u Hrvatskoj

"Red je malo veći nego prije godinu dana i sada imamo preduvjete da krenemo naprijed. Obećavali smo rad i red. Red je moguće uvesti u godinu dana. Rad je ključni problem u Hrvatskoj. Premalo ljudi radi, moramo ljudiam omogućiti posao", kaže Milanović.

Premijer je u razgovoru nekoliko puta istaknuo da su prva Vlada koja je smanjila proračun, da su ukinuli čitav niz fiskalnih i parafiskalnih nameta, te da su gospodarstvo potpuno rasteretili.

"Proračun za 2012. je smanjen za 5 milijardi kuna. Ako to nije reforma, onda ne znam što je. Reforme ćemo u velikoj mjeri provoditi sami, Bruxelles će to raditi samo donekle. Mi smo prvi koji smo počeli nešto mijenjati, koji smo počeli nešto raditi", kazao je za HTV predsjednik Vlade dodavši da je MMF izgovor onima koji su neuspješni.

Milanović kaže da je primarno pitanje gospodarski rast, a da će lako refinancirati dug. 'Novaca ima za sve one koji žele raditi. Banke su likvidne, bankarski sustav je u dobrom stanju. No to je mnaji dio priče. Osigurati uvjete za gospodarski rast je puno teže. Slika je puno šira od toga', rekao je premijer.

Što se tiče Čačića, Milanović je rekao da je on bio politički partner ali da koga nema, bez njega se mora.

Predsjednik Vlade se dotaknuo i zamjene kandidata za gradonačelnika Zagreba istaknuvši da im je Zagreb strašno važan i da su lokalni izbori sasvim drugačija situacija od parlamentarnih.

Rajko Ostojić je najbolji kandidat ikad

'Ovdje se ide direktno pred glasače. Ne možeš reći ljudim to je SDP, zaokružite nas. Imali smo jednog dobrog mladog landida, ali u jednom trenu smo skužili da je to teža utakmica, dok je ne tko radio ukrase i fontane. Ako je netko u delikatnoj poziciji, to je onda Rajko ostojić. To ne samo da je ovdje najbolji kandidat, nego kandidat najbolji u svim prijašnjim izbornim ciklusima. To je najkompletniji kandidat ikad", rekao je Mlanović.

>> Todorić stao uz kardinala Bozanića

Za kraj je Zoran Milanović najavio da će iduće proračun biti više modelski. "Najlakše je u politici upaliti autopilot. Mi moramo reći što je jako bitno", rekao je premijer.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • Livi:

    I to bi trebala biti komunikacija jednog premijera! Prije bi trebalo biti da on laze i nema pojma o cemu govori. Ako je proucio ono sto govori, onda je najbolji demanti "tih lazi" izbaciti upravo "onu literaturu" koja je sporna. ... prikaži još! Inace glupo je nuditi nastavnicima neku literaruturu koju oni ne "smiju" upotrebljavati. Moj premijeru, neodgovorne i "jake rijeci" ne impresioniraju nikoga makar dolazile od jednog "slucajnog premijera jedne slucajne drzave", da te citiram.

  • -obrisani-:

    31. listopada 1992. godine, 359 godina poslije procesa protiv Galileia, papa Ivan Pavao II. je zatražio oprost i ukinuo presudu inkvizicije protiv Galilea Galileia. U njegovu su čast svemirska letjelica za istraživanje Jupitera i europski satelitski navigacijski sustav dobili naziv Galileo.

  • feudalac:

    ...Milanović radi samo ono što najbolje zna! Prodaje jeftinu demagogiju. Ovaj napad na crkvu smišljen je kako bi se fokus javnosti preselio s nezadovoljstva vladinom gospodarskom i socijalnom politikom na polemiku. tko je za a tko protiv crkve i vjere. ... prikaži još!. Prema posljednjem istraživanju javnog mišljenja, nezadovoljno vladinom politikom izjasnilo se 65% građana a kako sama vlada govori da će 2013. godina biti još teža, lako je zaključiti zašto je Milanović upregnuo svog močvarnog Jovanovića u borbu protiv crkve.