Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Rijeka: U požaru u tvornici Vulkan izgorio beskućnik

požar
Foto: Pero Lovorović/Pixsell
1/6
31.01.2010.
u 09:22

Nakon što su vatrogasci brzo reagirali i ugasili požar koj je izbio u portirnici tvornice Vulkan, na požarištu je pronađen leš beskućnika, koji se portnirnicom služio kao prenoćištem.

- Riječanin star između 60 i 70 godina nepoznata identita žrtva je požara što je u nedjelju u jutarnjim satima izbio u bivšoj portirnici poduzeća Vulkan u stečaju u Radničkoj ulici nedaleko trgovačkog Tower centra u Rijeci. Riječ je o beskućniku koji se godinama kućicom ne većom od 10 četvornih metara služio kao prenoćištem, a kako smo neslužbeno doznali bio je bivši zaposlenik Vulkana.


Da se iz portirnice dimi dojavio je jedan od stanara obližnje kuće u 7,40 sati. Vatrogasci koji su ubrzo nakon toga stigli i ugasili požar ne malo su se iznenadili kada su među izgorenim stvarima ugledali i beživotno tijelo starijeg muškarca. 

Najvjerojatnije se ugušio, pa izgorio, pretpostavlja se dok se na Zavodu za patologiju ne obavi obdukcija. Ne zna se ni što je izazvalo požar, ali je isključen kvar na instalacijama jer već godinama bivša portirnica nema strujni priključak, niti je u njoj bilo peći.

 
- Nešto nakon 7,30 sati na ulaz u krug bivšeg Vulkana stigli su vatrogasci i kazali mi da gori portirnica. Ostao sam bez teksta, jer u portirnici u kojoj su i sve snimke video nadzora nije gorjelo, niti se vidjelo da igdje gori. Stoga sam ih uputio do bivše portirnice - ispričao nam je djelatnik Protecta Ivo Veljačić. Ni on niti njegov kolega nisu znali ime nastradlog muškarca.

Opisali su ga kao mirnog i povučenog čovjeka, bez prihoda i zanimanja. Za dana se snalazio da zaradi koju kunu prikupljanjem odbačene ambalaže, a u bivšu portirnicu bi dolazio da prenoći. Navodno je u njoj bilo dosta odjeće i deka, pa pretpostavljaju da je požar lako izazvala upaljena svijeća. Navodno se prenoćištem koristio uz dopuštenje mjerodavnih, a u njemu ga je, prema priči zaštitara, s vremena na vrijeme posjećivao sin, po zanimanju nastavnik ili profesor.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije