Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Nanbudo

Radman će svjedočiti na suđenju Ferenčaku i Turkoviću

ferenčak
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
12.07.2013.
u 13:15

Radman bi trebao svjedočiti je li Microsoft namjeravao iznajmiti poslovni prostor u zgradi koju je trebao izgraditi Nanbudo institut.

– Nismo krivi! – kazali su Srećko Ferenčak (58), glavni tajnik HNS-a i Petar Turković, kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo ponovljeno suđenje zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi Nanbudo.

U prijašnjem postupku obojica su bila osuđena na po godinu i pol dana zatvara te su morali vratiti 9,5 milijuna kuna, za koje tužiteljstvo smatra da su ih nezakonito zaradili. No presudu je ukinuo Vrhovni sud, odredivši novo suđenje. Ferenčaka i Turkovića tereti se da su 1996. kao čelnici Nanbudo instituta od grada Zagreba po povoljnim uvjetima otkupili zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide.

Zemljište su zatim, tvrdi tužiteljstvo, nezakonito, po višestruko većoj cijeni prodali Konzumu, zaradivši na tom poslu 9,5 milijuna kuna. U nastavku suđenja kao svjedok će biti saslušan Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, kojeg su za svjedoka predložili Rajko Mlinarić i Milenko Umičević, branitelji Ferenčaka i Turkovića.

Radman bi kao bivši predsjednik uprave Microsofta trebao svjedočiti je li Microsoft namjeravao iznajmiti poslovni prostor u zgradi koju je trebao izgraditi Nanbudo institut. Prema obranama to dokazuje da su optuženi imali namjeru staviti objekt u funkciju, a ne preprodavati zemljište. Na istu okolnost trebao bi svjedočiti i Branimir Vlaj, bivši šef uprave Olympusa, a na klupu za svjedoke sjesti će i Željko Uhlir, bivši pročelnik gradskog ureda za upravljanje imovinom Grada Zagreba.

>>Imenovanje Budimira na čelo HEP-a zbližava HSLS i HNS?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije