Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazneno djelo

Psi koje je vlasnik zavezao za traktor i vukao po cesti oporavljaju se u skloništu

Foto: GettyImages
18.06.2020.
u 20:18

Udruga za zaštitu životinja Boby DM obavijestila je policiju o zlostavljanju pasa u Rakitovici, a sve su potvrdili i mještani koji su bili svjedoci

Krvavi tragovi ostali su na cesti na kojoj su zlostavljana dva psa u naselju Rakitovica u blizini Donjeg Miholjca. O postupku 34-godišnjaka, koji je zavezao svoje pse lancem za traktor i zatim ih vukao po kolniku, ovaj put progovorili su i susjedi koji su sve vidjeli.

– Od njih smo i mi doznali što se dogodilo. Obavijestili smo policiju, a svjedoci su im sve potvrdili. Jedan čovjek ga je navodno pokušao zaustaviti, ali kako to inače bude, nitko ne želi s takvima imati posla – kažu nam iz donjomiholjačke Udruge za zaštitu životinja Boby DM.

Zbog čega je T. P. zlostavljao svoje pse ne zna se, neki kažu da ih je htio kazniti jer su pobjegli od kuće. No, da će zbog toga odgovarati potvrđuju nam iz Policijske uprave osječko-baranjske.

– Policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac primili su dojavu Udruge za zaštitu životinja Donji Miholjac da je 13. lipnja  34-godišnji hrvatski državljanin iz naselja Rakitovica zavezao za traktor svoja dva psa te ih vukao po kolniku ulice. Postupajući po dojavi, pregledom mjesta događaja i prikupljenim obavijestima, potvrdili su navode. Protiv počinitelja nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja. O ovom kaznenom djelu obaviješteni su i veterinarski inspektor i komunalni redar grada Donjeg Miholjca. Oni su, zajedno s policijskim službenicima, otišli na adresu počinitelja, psi su oduzeti i zbrinuti u skloništu za pse u mjestu Normanci – odgovaraju iz PU na naš upit što je utvrđeno kriminalističkom obradom i što je policija poduzela protiv počinitelja.

 

Iz Državnog inspektorata potvrđuju da ih je o zlostavljanju životinje obavijestila policija.

– Veterinarska inspekcija, zajedno s komunalnim redarstvom, utvrdila je da je privatna osoba traktorom vukla dva psa u tipu staforda zavezana lancima. Veterinar koji ih je pregledao utvrdio je ozljede te su psi premješteni u stacionar Veterinarske ambulante gdje im je pružena veterinarska pomoć. Radi se o lakšim tjelesnim ozljedama koje nisu opasne po život. Veterinarska inspekcija će protiv vlasnika podnijeti optužni prijedlog, a do okončanja postupka psi će biti smješteni u sklonište – kažu iz Državnog inspektorata.

Pse je, nakon što su oduzeti vlasniku, preuzelo sklonište Udruge Phenix. Voditeljica skloništa Zvjezdana Orešković potvrđuje nam da su pretrage i promatranje obavljeni u veterinarskoj ambulanti Dr. Doolittle u Osijeku, gdje su psi trenutno u stacionaru. Vlasnik ih je inače uredno čipirao i cijepio.

Razgovor s počiniteljem policija u svom odgovoru ne spominje, a razlog bi mogla biti informacija koju naknadno doznajemo – T. P. je napustio Rakitovicu i otišao u Njemačku. A dok je policija rješavala zlostavljanje u Rakitovici, u Donjem Miholjcu 70-godišnjak je ubio svog psa i zakopao ga. Volonteri Udruge kažu kako ima sve više zlostavljanih životinja. Pa su tako nedavno spasili psića koji je u šahtu bio zatvoren danima, slučajno ga je čuo mještanin koji je u blizini kosio travu. Pronašli su mačku s metkom u kičmi, kujicu kojoj je propucana noga i veterinari su je morali amputirati. Na odlagalištu otpada nedavno je ubijen pas koji je tamo živio, počinitelj je lovac. Sve dok se počinitelji ne počnu kažnjavati, ništa se neće promijeniti, ističu volonteri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije