Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imaju vremena

Sud potvrdio optužnicu za kazneno djelo mučenja životinje, čeka se da odredi i raspravu

Foto: Privatni album
1/3
28.05.2020.
u 18:05

Policija je u dva dana završila kriminalističko istraživanje i podigla kaznenu prijavu, a Državno odvjetništvo nakon tri mjeseca i optužnicu. Vrlo brzo potvrdio ju je i sud, ali ni nakon osam mjeseci nema rasprave

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu još početkom rujna 2019. podiglo je optužnicu protiv hrvatske državljanke (1986. godište) zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

– Općinski sud optužnicu je potvrdio 4. listopada, a čeka se određivanje rasprave – odgovaraju nam iz ODO-a Split na naš upit što se događa s kaznenom prijavom koju je protiv počiniteljice podigla Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Ova 34-godišnjakinja optužena je da je 3. lipnja u Gornjoj Podgori tromjesečnog mješanca stavila u plastičnu pa u kartonsku kutiju, sve omotala crnom vrećom za smeće, a zatim još dobro oblijepila samoljepljivom trakom. Da slučajno štene ne pobjegne. Naravno, nije mu ostavila ni hranu ni vodu. Tako zatvoreno u kutiju ostavila ga je pored ulaza u Park prirode Biokovo. Sva sreća, već sljedećeg dana pronašao ga je i spasio planinar.

Foto: TOMAŽ SKALE

 

U cijelu priču otkrivanja počinitelja, o čemu je tada pisala Slobodna Dalmacija, uključila se i Udruga Šapama od srca Makarska. Od njih doznajemo kako su sve prijavili makarskoj policiji, a osim dojave o ostavljenom štenetu dali su im i dodatne informacije.

– Štene je udomljeno od gospođe koja je dijelila potomke svoje nekastrirane kujice. Prepoznali smo ga jer smo sve pratili, a vlasnica kujice policiji je rekla kome je dala psa. Svi udomitelji bili su nam već otprije poznati, dotičnoj gospođi koja je ostavila štene ovo bi bio već treći pas koji je nestao u sumnjivim okolnostima – priča nam volonterka Udruge koja je i preuzela spašeno štene. Dali su mu ime Koko, cijepili ga i čipirali. Pronašli su mu i novi dom iz kojeg ga neće izbaciti, a nadaju se da će za njega dočekati i pravdu.

Prema Kaznenom zakonu, čl. 205. st. 1, onome tko zlostavlja životinju, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, predviđena je zatvorska kazna do jedne godine. Hoće li konačno netko biti i kažnjen ili će i dalje svi prolaziti uz uvjetne osude ili opomene?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije