Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUGANJE PRAVOSUĐU

Kutle opet pobijedio na sudu: Hrvatska mu iz proračuna treba isplatiti 60.000 kuna

Miroslav Kutle
Foto: STR-8287/PIXSELL
1/7
16.11.2020.
u 16:59

Stav suda bio je da je u tom predmetu nastupala zastara, dok se optužbe za ratno profiterstvo ne može dokazati samo pukim navođenjem činjenice da je ono za što se Kutle tereti ratno profiterstvo  jer se događalo u vrijeme Domovinskog rata.

Miroslav Kutle, simbol tajkunske privatizacije i čovjek koji se iz sigurnosti susjedne države već godinama ruga hrvatskom pravosuđu iz "ratova" s tim istim pravosuđem sve češće izlazi kao pobjednik. 

Em mu se postupci obustavljaju zbog zastare, em mu se u tim istim obustavljenim postupcima plaćaju sudski troškovi. A plaćenije sudskih troškova dolazi iz proračuna, pa će tako, po najnovijoj odluci zagrebačkog Županijskog suda, Kutle i njegov odvjetnik dobiti oko 60.000 kuna na ime troškova u slučaju Mirna.

Naime, prema zakonu kod oslobađajućih ili odbijajućih presuda te obustava postupka zbog zastare, troškovi idu na račun proračuna, pa Kutle samo koristi sve zakonom predviđene mogućnosti da ostvari svoja prava. No apsurdno je da je od tog zakona čija sada prava obilato koristi, pobjegao u BiH, a kako ne bi išao na izdržavanje kazne.

U međuvremenu, većina od nekih 20-ak postupka koji su se vodili protiv njega je otišla u zastaru, koju je tužiteljstvo, u nekim situacijama, pokušalo onda premostiti optužbama za ratno profiterstvo. No takvi pravni manevri nisu naišli  na razumijevanje suda, koji je obustavio postupak za privatizaciju Mirne, a tu je odluku potvrdio i Vrhovni sud.

Stav suda bio je da je u tom predmetu nastupala zastara, dok se optužbe za ratno profiterstvo ne može dokazati samo pukim navođenjem činjenice da je ono za što se Kutle tereti ratno profiterstvo  jer se događalo u vrijeme Domovinskog rata.

Komentara 65

DU
Deleted user
17:13 16.11.2020.

Kad bi bilo pravde sad bi svi i u policiji i u sudstvu (koji su bili uključeni)završili na dugogodišnjoj robiji.Majku vam vašu što nam radite.

Avatar Tombstone
Tombstone
17:05 16.11.2020.

Da....ovakvi prazne proracun koji onda pune bake koje nisu na vrijeme platile telefon i struju. Bijedno

FA
faraon
17:26 16.11.2020.

Kad u državnom tužilaštvu rade nesposobni ljudi ili ih nije briga. Lopovi i njihovi odvjetnici ispadaju pametniji od njih. A to da takvi sporovi traju 10 i više godina odmah bi suca trebalo kazniti za šlamperaj i nerad. Pa nije to nuklearna fizika da se o tome mora toliko promišljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije