Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadali ga novinari

Vučić otkrio zašto se nije ispričao tijekom posjeta Hrvatskoj

25.02.2018.
u 13:39

Vučić je još jednom zahvalio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kako je najavio, uzvratiti prilikom njene posjete Srbiji

Gradimo bolje odnose i nastavit ćemo tim putem, a neću se baviti kampanjom mržnje koja se protiv mene vodila - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom gostovanja na srbijanskoj TV Pink gdje je govorio i o svojoj nedavnoj posjeti Hrvatskoj.

Vučić je još jednom zahvalio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kako je najavio, uzvratiti prilikom njene posjete Srbiji. Istaknuo je i kako je sretan što je na skupu u Lisinskom poštovana hrvatska himna Lijepa naša ali i jer je pjevana srbijanska himna Bože pravde. Najavio je i kako će i dalje raditi na tekstu Deklaracije o zaštiti Srba pa je ukazao kako je donirano tri milijuna eura Crnoj Gori za Srpsku kuću ali i da će se pomagati srpskom narodu u Zagrebu i Hrvatskoj, BiH i to više nego ranije jer je Srbija sada ekonomski jača i može više i da pomogne.

- Prvi sam koji je imao hrabrosti da im kaže u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo 'Oluju', koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To nitko od naših zvaničnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovdje jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima", rekao je Vučić.

Kazao je i da se nije ispričao za stvari u prošlosti jer ih, kako je rekao, u Srbiji i Hrvatskoj vide na potpuno drugačiji način.

- Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije ni malo prijatno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini... Nisam bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu... I tada sam rekao da se nadam da će Krajina da opstane. Je li to za izvinjavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta, rekao je Vučić govoreći o svojim iskustvima s novinarima u Hrvatskoj,

Istaknuo je i kako je važno da se razgovara kao i da je zadovoljan što je razgovarao sa obiteljima nestalih, čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani.

- Razgovarao sam sa ocem koji je izgubio sina... Uradit ćemo sve što možemo da se pronađe gdje mu je sin i kako ubijen ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi... - rekao je Vučić.

1/0

Komentara 241

Avatar dotur vice
dotur vice
14:12 25.02.2018.

Stenogram 41.sednice Vrhovnog saveta odbrane, Savezne Republike Jugoslavije, održane 14. augusta 1995. god. u Beogradu. Predsednik Milošević uzima reč: "Ne bih govorio o jednoj poražavajućoj situaciji - da je sva pomoć koju je dobila "republika srpska krajina", praktično, završila kao naoružavanje Hrvatske vojske! Zamislite vi taj apsurd: na jednoj strani, odbija se mirovni plan, na drugoj strani, odbija da se brani!? Vi ste najstručniji deo ove naše vojske. Kao što znate, tamo je palo naređenje da svi izađu iz krajine tog istog dana. Da smo tog istog dana napravili idiotsku glupost da im pomognemo, ko bi to stigao do Knina do večeri da im pomogne!? Pa, tamo ne bi moglo da se stigne od njihovih kolona kojima su zakrčili sve puteve u bežaniji zajedno sa stanovništvom. Više su izginuli u bežaniji sa stanovništvom nego što bi izginuli držeći linije. To je apsurdna situacija! Pitanje je ko je, zaista, doneo odluku da krajiško rukovodstvo napusti krajinu? Takva odluka koja izazove egzodus bude doneta u uslovima kada su imali sve uslove da se brane. Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamoda brani te teritorije, sa kojih su oni utekli ko ZEČEVI!?Molim vas, 6000 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine, napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojemu se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Kraj CITATA.Evo "mileni". Vožd iz prve ruke - crno na belo!

MU
Muncimir
14:29 25.02.2018.

Po kojoj logici bi se ispričao službeni četnički vojvoda za počinjene zločine u Hrvatskoj za koje je živio i za koje je huška domicilne Srbe na iste? To je utkano u njegovu bit u njegovu osobu. Navedeno je cilj njegove politike i razlog zašto je pobjedio na izborima u Srbiji.

Avatar izvidnik1
izvidnik1
14:34 25.02.2018.

Da se ispričao za ono što je govorio i radio 90-tih značilo bi da je promjenio ideologiju, namjeru, želju. On to nije učinio znači da isto misli, želi i namjerava. Zato oprez Hrvatska. A i da se ispričao ja mu ne bi vjerovao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije