Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Vučić otkrio zašto se nije ispričao tijekom posjeta Hrvatskoj

Vučić je još jednom zahvalio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kako je najavio, uzvratiti prilikom njene posjete Srbiji
25. veljače 2018. u 13:39 241 komentara 28244 prikaza

Gradimo bolje odnose i nastavit ćemo tim putem, a neću se baviti kampanjom mržnje koja se protiv mene vodila - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom gostovanja na srbijanskoj TV Pink gdje je govorio i o svojoj nedavnoj posjeti Hrvatskoj.

U DOBROJ NAMJERI Vučić je sa sobom u Zagreb donio podatke o već pronađenim ljudima

Vučić je još jednom zahvalio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kako je najavio, uzvratiti prilikom njene posjete Srbiji. Istaknuo je i kako je sretan što je na skupu u Lisinskom poštovana hrvatska himna Lijepa naša ali i jer je pjevana srbijanska himna Bože pravde. Najavio je i kako će i dalje raditi na tekstu Deklaracije o zaštiti Srba pa je ukazao kako je donirano tri milijuna eura Crnoj Gori za Srpsku kuću ali i da će se pomagati srpskom narodu u Zagrebu i Hrvatskoj, BiH i to više nego ranije jer je Srbija sada ekonomski jača i može više i da pomogne.

- Prvi sam koji je imao hrabrosti da im kaže u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo 'Oluju', koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To nitko od naših zvaničnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovdje jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima", rekao je Vučić.

Kazao je i da se nije ispričao za stvari u prošlosti jer ih, kako je rekao, u Srbiji i Hrvatskoj vide na potpuno drugačiji način.

- Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije ni malo prijatno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini... Nisam bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu... I tada sam rekao da se nadam da će Krajina da opstane. Je li to za izvinjavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta, rekao je Vučić govoreći o svojim iskustvima s novinarima u Hrvatskoj,

Istaknuo je i kako je važno da se razgovara kao i da je zadovoljan što je razgovarao sa obiteljima nestalih, čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani.

- Razgovarao sam sa ocem koji je izgubio sina... Uradit ćemo sve što možemo da se pronađe gdje mu je sin i kako ubijen ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi... - rekao je Vučić.

1 / 0
'stižu bolja vremena' Vučić primio predstavnike Hrvata, pogledajte što su mu darovali Prevlaka Nema ulaska Ovo su svi granični sporovi na Balkanu. EU upozorava da se moraju riješiti ljiljana alvir 'Nas 14 od Aleksandra Vučića tražit će otvaranje arhiva'
Ministar zdravstva Vili Beroš glasovao na glasačkom mjestu u Splitu
Ministar Vili Beroš:
'Ne može kolegica spominjati propast sustava, ja iz straha zovem ravnatelja, a on mi to negira'
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
 • Avatar dotur vice
  dotur vice:

  Stenogram 41.sednice Vrhovnog saveta odbrane, Savezne Republike Jugoslavije, održane 14. augusta 1995. god. u Beogradu. Predsednik Milošević uzima reč: "Ne bih govorio o jednoj poražavajućoj situaciji - da je sva pomoć koju je dobila "republika srpska krajina", praktično, završila kao ... prikaži još! naoružavanje Hrvatske vojske! Zamislite vi taj apsurd: na jednoj strani, odbija se mirovni plan, na drugoj strani, odbija da se brani!? Vi ste najstručniji deo ove naše vojske. Kao što znate, tamo je palo naređenje da svi izađu iz krajine tog istog dana. Da smo tog istog dana napravili idiotsku glupost da im pomognemo, ko bi to stigao do Knina do večeri da im pomogne!? Pa, tamo ne bi moglo da se stigne od njihovih kolona kojima su zakrčili sve puteve u bežaniji zajedno sa stanovništvom. Više su izginuli u bežaniji sa stanovništvom nego što bi izginuli držeći linije. To je apsurdna situacija! Pitanje je ko je, zaista, doneo odluku da krajiško rukovodstvo napusti krajinu? Takva odluka koja izazove egzodus bude doneta u uslovima kada su imali sve uslove da se brane. Sada to treba da bude razlog da Jugoslavija jurne tamoda brani te teritorije, sa kojih su oni utekli ko ZEČEVI!?Molim vas, 6000 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine, napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojemu se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!? Kraj CITATA.Evo "mileni". Vožd iz prve ruke - crno na belo!

 • Muncimir:

  Po kojoj logici bi se ispričao službeni četnički vojvoda za počinjene zločine u Hrvatskoj za koje je živio i za koje je huška domicilne Srbe na iste? To je utkano u njegovu bit u njegovu osobu. Navedeno je cilj njegove ... prikaži još! politike i razlog zašto je pobjedio na izborima u Srbiji.

 • Avatar izvidnik1
  izvidnik1:

  Da se ispričao za ono što je govorio i radio 90-tih značilo bi da je promjenio ideologiju, namjeru, želju. On to nije učinio znači da isto misli, želi i namjerava. Zato oprez Hrvatska. A i da se ispričao ja mu ne bi vjerovao.