Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA SUBOTA U MJESECU

Policija reagirala na Trgu: Prosvjednici ometaju molitelje, leže na transparentima i pjevaju 'Zeko i potočić'

Zagreb: Prosvjed protiv molitelja
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/13
02.03.2024.
u 08:56

Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti, na vlastite nakane, i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Dana 2. ožujka, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održava još jedna muška molitva krunice. Počela je u 8:30 na Trgu bana Josipa Jelačića, a moli se na različite nakane. Kako to obično biva, osim molitelja, na Trgu su se okupili i protuprosvjednici, a situaciju nadzire policija.

Prosvjednici su u jednom trenutku, javlja 24sata, razvili transparente "Patrijarhat ubija", a na jedan su i legli. Policija ih je udaljila. Index dodaje da su na transparent legle dvije ženske osobe, a jedna od njih je pjevala "Zeko i potočić". Osim toga, prosjvednici pjevaju i "Kad si sretan" te "Isus Krist motorist, Majka Božja biciklist..."

Podsjetimo, muškarci mole za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke; za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru; za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova; za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu; za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja; za duše u čistilištu i za osobne nakane.

Uz Zagreb, krunicu će muškarci moliti, na vlastite nakane, i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru. - Ovim putem upozoravamo molitelje da ne daju izjave za svjetovne medije koje će ionako izokrenuti, nego da na javnim mjestima molitve zagovaraju za naš narod i Crkvu. Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo 'Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina'. Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci - stoji u najavi molitve krunice.

VEZANI ČLANCI:

- Potičemo sve sudionike da prije krunice sudjeluju na sv. misi i da je prikažu za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice. Također potičemo sve sudionike molitve i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati da mole za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice, od petka u 22:00 do subote u 10:00, i da poste u petak na tu nakanu - dodaje se.

Dana 3. veljače, na posljednjem okupljanju muškaraca, pojavili su se, da podsjetimo, i kontraprosvjednici, a na Trgu bana Josipa Jelačića bile su i jake policijske snage. Kad je završilo molitveno okupljanje na Jelačićevu trgu, pisali smo ranije, odjednom je došlo do naguravanja i tuče dvije strane, no nije jasno tko je i kako prvi krenuo. Intervenirala je policija, a odvedeno je nekoliko prosvjednika. Na Trg je stigla i Hitna, ali zbog starijeg muškarca kojem je pozlilo.

Naknadno je policija objavila priopćenje o svojemu postupanju. - Danas, 3. veljače, u jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca stranih državljana (Francuska i Austrija) koji su pružali aktivan otpor te nisu postupali po naredbama policijskih službenika - pisala je policija, ne navodeći pritom više detalja.

VIDEO Molitelji i prosvjednici okupili se na Trgu bana Josipa Jelačića

Komentara 62

GU
guslač
09:25 02.03.2024.

Kontraprosvjednici? Pa nisu molitelji prosvjednici da su im s druge strane kontraprosvjednici, nije molitva prosvjed.

MI
miliša
09:28 02.03.2024.

Pustite ljude neka mole. Nikoga ne vrijeđaju samo mole za dobro naroda i domovine.

Avatar Idler 3
Idler 3
09:28 02.03.2024.

...protuprosvjednici ??? Prosil bi lepo, ne morate ih meti rad al kakšni su to protuprosvjednici ? Molitelji ne delaju probleme za razliku od ovih nazovi-levih-antifa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije