Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provala u sisku

Prototip vozila na solarni pogon ukraden iz skladišta škole u Sisku!

solarno vozilo (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
25.08.2011.
u 14:17

Do sada nije bilo sličnih provala u školu, a tri su mlada kradljivca uhvaćena

Remek-djelo učenika sisačke Tehničke škole, prototip vozila na solarni pogon, koje je uskoro trebalo imati i promidžbenu vožnju po hrvatskoj obali, doživjelo je tužnu sudbinu. Prije desetak dana vozilo je ukradeno iz školskog skladišta, poslužilo je za kratku vožnju troje bezobzirnih kradljivaca, a zatim je rastavljeno. Dio je dijelova prodan, a dio je nađen odbačen.

To što je policija pronašla i uhitila počinitelje od 21, 16 i 14 godina slaba je utjeha učenicima koji su na vozilu maturirali i usavršavali ga te njihovu mentoru Stevčetu Arsoskom. No, poznavajući njihov entuzijazam, nema sumnje da će konstruirati novo vozilo.

– U dvije provale u samo dva dana isti su počinitelji najprije otuđili pedesetak kilograma metalnog materijala iz skladišta, koje su prodali kao sekundarnu sirovinu, a potom su se vratili po vozilo. Dosad nije bilo sličnih provala u školu i drago mi je što čujem da su kradljivci uhvaćeni – kaže ravnatelj Tehničke škole Davor Malović.

Za kradljivce je bilo fatalno što nisu izdržali i što su se nakratko provozali vozilom, što nije moglo proći nezapaženo. Sva su trojica kazneno prijavljena za tešku krađu.

Ključne riječi

Komentara 4

WO
Wolf23
15:40 25.08.2011.

Jebem im mater cigansku, lopovsku, šugavu!!!!

FE
Felicijen
18:11 25.08.2011.

Dečki, nedajte se, novi auto će biti još bolji i zato navalite na posao!

DU
Deleted user
22:43 25.08.2011.

Učeničku muku, rad i ponos prodavali kao staro željezo? Reži im desnu ruku do lakta! Jedino tako će (možda) shvatiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije