Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prosvjed zbog luke: 'Svjesni smo da žele ubrati plodove tuđeg rada'

Svjesni smo i činjenice da smo sami stvorili svoja radna mjesta i da ćemo ih zato zdušno braniti jer tako prehranjujemo svoje obitelji, ne čekajući pomoć općine, županije ili države, stoji u priopćenju PŠRD Ramova
09. lipnja 2019. u 16:38 4 komentara 739 prikaza
Ilustracija luke
Foto: Pixabay

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odlučilo je da će se  lučica u Krvavici kod Makarske zapečatiti, a Pomorskom športskom ribolovnom društvu Ramova zabraniti rad tamo. Ova je odluka natjerala mještane da izađu na ulice i prosvjeduju na parkiralištu iznad lučice.

17.6.2016.,Zagreb - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarovic odrzava konzultacije s predstavnicima klubova i ostalim zastupnicima Hrvatskoga sabora, nakon sto je Hrvatski sabor izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreskovicu, cime je pala i nje Veljko kajtazi 'Oni koji stvaraju problem zapravo zajedno organiziraju prosvjed'

- Svjesni smo da su se neke poznate ruke nadvile nad luku sa željom da im se luka preda i da oni počnu ubirati plodove nečijeg tuđeg rada i mi znamo čije su to ruke i nećemo to dozvoliti. Gradili smo i sanirali lučicu svjesni da je to državna imovima i da smo uz blagoslov Županije u kratkom vremenu izgradili impozantan objekt, da uredno plaćamo sve obveze prema državi pa i koncesiju, čije produženje još nismo dobili, i to u punom iznosu, svjesni smo i činjenice da smo sami stvorili svoja radna mjesta i da ćemo ih zato zdušno braniti jer tako prehranjujemo svoje obitelji, ne čekajući pomoć općine, županije ili države- stoji u priopćenju PŠRD Ramova, a prenosi N1.

Prosvjednici su istaknuli kako se koncesija i dalje uredno plaćala od strane PŠRD Ramova, iako im nije produžena od 2007.godine. Zahtjevaju nesmetan rad do raspisivanja natječaja za koncesiju za luku nautičkog turizma Krvavica, a od resornog ministarstva da povuče rješenje o zabrani rada društva na području luke Krvavica.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • vjaceslav:

    pšrd? ja sam u bileći završio pšro, mislim 32. ili koja već generacija, davno je to bilo i ne sjećam se više, ali načelnik škole je bio general major danilo jauković. tko je načelnik tog makarskog pšrd-a?

  • anlaser:

    Krakovi hobotnice ne miruju .Gdje god ne mogu ubrati tuđu muku i znoj stave ključ u bravu i prodaju za kunu .Na sreću nekad i narod digne glas i suprotstavi se haračlijama .

  • Nikola Turajlić-jaružalo:

    Što se ova dvonožna repata tegleća marva buni zbog zatvaranja luke. ZNA SE tko može koristiti pomorska dobra (kao luke, plaže, marine, ribouzgojilišta i tsl.), samorazumljivo za simboličnu cijenu. Nisu naši zaslužni osloboditelji i branitelji krvarili svoje (te prije svega ... prikaži još! tudje) mudante da bi sada bezrepa stoka uživala državna dobra, Ovi trebaju opljačkati i ono malo što je još od državnih dobara preostalo, pa da bude mirna Hrvatska.