Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći na Floridi

Pronašli golemog pitona od 100 kg: Iznenadili se kad su otkrili što je pojeo

Fox 4 screenshot
23.06.2022.
u 11:46

Riječ je o najvećem primjerku burmanskog pitona dosad uhvaćenog na Floridi

Floridski biolozi objavili su fotografije nevjerojatnog ulova. U Evergladesu naletjeli su na burmanskog pitona velikog čak 5,5 metara i teškog oko 100 kilograma te im je trebalo dvadesetak minuta da ga ulove.

Riječ je o najvećem primjerku te vrste dosad uhvaćenom na Floridi. Doznali su i što je velika zmijurina posljednje pojela budući da su se u njezinom trbuhu nalazili ostaci bjelorepog jelena, odnosno njegova kopita.

Tijekom obdukcije u trbuhu ženke pitona pronašli su i rekordnih 122 jaja.

Biolozi uklanjaju ženke pitona iz južne Floride kako se ti grabežljivci ne bi razmnožili na tom području jer izazivaju pustoš u ekosustavu te uzimaju izvore hrane od drugih autohtonih vrsta.

Inače, spomenuti burmanski piton najveći je iz podvrste pitona, a najveći dosadašnji primjerak uhvaćen je 2005. godine u Illinoisu težak 183 kg i dugačak 8,2 metra.

Komentara 11

Avatar possibilis
possibilis
15:54 23.06.2022.

Dakle dvostruka augmentacija nije kompatibilna s hrvatskim pravopisom. Ako je "zmijurina" onda je automatski "velika". Dakle moze biti "velika zmija" ili skraceno "zmijurina". (15:54 pise "velika zmijurina". Mozda poprave kasnije.) Mislim...cisto da se zna kvaliteta novinarenja.

Avatar Nimfa
Nimfa
15:45 23.06.2022.

Mi nimfe i nimfomanke obozavamo pitone, one koje imaju muskarci 😉

PR
prajdali100
15:18 23.06.2022.

Opće poznato je da piton ne jede kikiriki.Tamo nema prirodnog neprijatelja pa može raditi što hoće.I aligatori stradaju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije