Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog Juliana Assanga

Pronađen skriveni mikrofon u ekvadorskoj ambasadi u Londonu

Julian Assange (1)
Press Association/PIXSELL
04.07.2013.
u 10:51

Britansko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati te tvrdnje, a glasnogovornik premijera Davida Camerona rekao je da se ne izjašnjava o sigurnosnim pitanjima.

Iz ekvadorske vlade priopćili su da je otkriven mikrofon u njihovoj ambasadi u Londonu, gdje se krije osnivač WikiLeaksa Julian Assange.

Ekvadorski ministar vanjskih poslova Ricardo Patino izjavio je da se mikrofon nalazio u utičnici ureda ambasadorice Ane Alban te da je otkriven kada se trebala susresti s Assangom, piše Guardian

Britansko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je pak komentirati te tvrdnje, dok je glasnogovornik premijera Davida Camerona rekao da se ne izjašnjava o sigurnosnim pitanjima.

Podsjetimo, osnivač WikiLeaksa živi u ambasadi Ekvadora više od godinu dana kako bi izbjegao izručenje Švedskoj gdje je optužen za silovanje dvije žene, što on negira.

WikiLeaks pokušava pomoći i američkom zviždaču Edwardu Snowdenu, za kojeg se vjeruje da se još nalazi u tranzitnom prostoru moskovskog aerodroma pokušavajući dobiti politički azil u nekoj od zemalja kako ne bi bio isporučen SAD-u zbog otkrivanja informacija o prisluškivanju.

>>WikiLeaks objavio 1,7 milijuna američkih diplomatskih depeša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije