Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajne informacije

WikiLeaks objavio 1,7 milijuna američkih diplomatskih depeša

'WikiLeaks founder Julian Assange makes a speech from the balcony of Ecuador\'s Embassy, in central London December 20, 2012.    REUTERS/Luke MacGregor (POLITICS CRIME LAW SOCIETY)'
'LUKE MACGREGOR'
08.04.2013.
u 12:02

Među dokumentima su i brojne poruke koje je poslao i primio tadašnji američki državni tajnik Henry Kissinger

WikiLeaks objavio je više od 1,7 milijuna američkih tajnih diplomatskih dokumenata nastalih od 1973. do 1976. godine, piše Guardian.

Julian Assange kazao je kako je WikiLeaks posljednjih godinu dana radio na analiziranju podataka koji su bili dostupni u američkom nacionalnom arhivu, a sada će biti puno pregledniji i lakše će se moći pretraživati.

Među dokumentima su i brojne poruke koje je poslao i primio tadašnji američki državni tajnik Henry Kissinger.

Assange je dodao kako je WikiLeaks razvio sofisticirane tehničke sustave pomoću kojih analiziraju broje podatke.

Ovoga puta nisu dostupni najveći tajni dokumenti, dok su neki drugi izgubljeni ili nepovratno oštećeni uključujući one od prosinca 1975. do ožujka 1976. godine.

>> Bradley Manning: Da, predao sam američke tajne. I to je ispravno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije