Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Proglašena prirodna nepogoda za tri grada i 19 općina

Čakovec: Matija Posavec nakon 15 godina izašao iz HNS-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
24.04.2021.
u 11:08

Nakon proglašenja prirodne nepogode, oštećenici prijavljuju štetu u gradu ili općini u kojoj je šteta nastala.

Međimurski župan Matija Posavec donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode mraza za područje gradova Čakovec, Mursko Središće i Prelog te općina Belica, Dekanovec, Domašinec, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Pribislavec, Selnica, Strahoninec, Sveta Marija, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec, Štrigova i Vratišinec, i to zbog mraza i jačeg sjevernog vjetra od 5. do 16. travnja.

- U tom razdoblju nakon jačeg sjevernog vjetra na svim mjernim mjestima u istočnom, središnjem i zapadnom dijelu Međimurske županije zabilježene su značajne negativne temperature zraka čija je posljedica smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno umanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama - napominju u Međimurskoj županiji.

Nakon proglašenja prirodne nepogode, oštećenici prijavljuju štetu u gradu ili općini u kojoj je šteta nastala.

 

Komentara 1

SN
Snowman
14:35 24.04.2021.

Zupane, prpitajte se kako to rade u " Altes Land " kod Hamburga. Tu je najveci vocnjak u Evropi i imamo nevremena vise nego Vi ali takav zirkus sto vi radite neznamo. Dakle avion Zgb- Hamburg i od tamo ss S-Bahn ili Taxijem u York, to je centar od Altes Land. Pogledajte kako ti Poljoprivrednici to rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije