Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Priznao krivnju pa krivotvorio kaznu: Platio 12 umjesto 120.000 kn!

Kako je priopćeno iz splitskog ODO-a, 33-godišnjak je 2016. temeljem sporazuma o krivnji bio osuđen na plaćanje novčane kazne od 120.000 kuna. To mu je valjda bilo previše pa je odlučio krivotvoriti univerzalni nalog za plaćanje.
22. listopada 2017. u 14:46 3 komentara 8536 prikaza
novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U  Hrvatskoj  smo  se već nagledali svega i svačega, no recentni primjer iz Splita  spada  u  rubriku  vjerovali  ili  ne.  Tamo  je  Općinsko  državno odvjetništvo  podiglo  optužnicu  protiv  33-godišnjaka  zbog krivotvorenja isprave.  Samo po sebi to ne bi bilo ništa čudno jer se takva kaznena djela prijavljuju  gotovo svakodnevno, no u ovom slučaju 33-godišnjak je ni manje ni  više  nego  krivotvorio  novčanu  kaznu  koja  mu  je  izrečena tijekom sporazuma  o krivnji!?

sudnica POKRENUTA ISTRAGA Lažni vojni invalid i branitelj krivotvorio medicinsku dokumentaciju

Kako je priopćeno iz splitskog ODO-a, 33-godišnjak je 2016.  temeljem sporazuma o krivnji bio osuđen na plaćanje novčane kazne od
120.000  kuna.  To  mu  je  valjda  bilo previše pa je odlučio krivotvoriti univerzalni  nalog  za plaćanje. Tereti ga se da je 16. lipnja 2016. na ime navedene  kazne platio 12.000 kuna umjesto izrečenih mu 120.000 kuna, da bi potom  na platnom nalogu na dva mjesta iza brojke 12 dodao nulu.  Na taj je način lažno prikazao da je uplatio 120.000 kuna.

Optužen je da je znao da je platio  10  puta  manju  kaznu  od izrečene mu, a onda je tako modificiranu uplatnicu,  kao  dokaz  da  je platio novčanu kaznu, 6. srpnja 2016. predao sutkinji  koja  je presjedala optužnim vijećem na sudu gdje se protiv njega vodio  postupak.   Iako je 33-godišnjak vjerojatno smatrao da je stvar time završena,   netko  je  očito  pregledavajući  spis  uočio  da  je  riječ  o krivotvorenoj  uplatnici,  pa  je 33-godišnjak zaradio novu optužnicu. Nije priopćeno  zbog  čega je bio optužen u postupku u kojem je pokušao lažirati svoju novčanu kaznu.

Lidija Došen-Plećaš Afera Art Optužena za krivotvorenje znački policije i SOA-e: Da sam htjela napraviti nešto nezakonito novac bi uzela u kuverti euro, novac NAŠLI MU I MARIHUANU Mladić (24) priveden jer je preko interneta kupio krivotvorene eure i stavio ih u opticaj Paula Patton Prljava borba za skrbništvo Popularni pjevač krivotvorio sudske dokumente jer želi bivšoj oduzeti sina
EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality