Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Pučišća

Privedena jer je provocirala policiju natpisom "Štitite lopove!"

jadrankamen radnici
Maja Pejković-Kaćanski/VL
03.05.2012.
u 20:20

Riječ je o Željani Maričić, članici udruge Volim Hrvatsku, koja je na komadu stiropora napisala poruku za policajce.

Na ispitivanju u policijskoj postraji Supetar završila je mještanka Željana Maričić, članica udruge Volim Hrvatsku, zato jer se pred policajcima, koji su nakon intervencije u Pučišćima čekali trajket za povratak u Split, šetala s transparentom "Sramite se, štitite lopove!"

- Kada sam čula što se događa u Pučišćima iživcirala sam se. Uzela sam komad stiropora, napisala poruku za njih i dočekala ih u luci oko 13 sati, kada su došli na trajekt. Razgovarala sam s policajcima, pitala sam ih hoće li nas tući ako im to narede, oni su pristojno odgovorili da neće, ja sam rekla da ne vjerujem - priča gospođa Maričić.

Šetala je i dalje pred njima, sve se oduljilo, tarjket nije došao ni do 14 sati, kada joj je prišao jedan od policajaca.

- Rekao mi je da prestanem provocirati i udaljim se. Odgovorila sam da nikoga ne vrijeđam, ali on je pozvao lokanu policiju. Došlo je policijsko vozilo i na sred luke su me pokupili i odveli u postaju. Dala sam izjavu, transparent su uzeli kao dokaz za prekršajni sud - ispričala nam je Željana Maričić i dodala kako ona ne može sjediti skrštenih ruku te se još uvijek nada da u društvu možemo nešto promijeniti, a ne samo slijepo saginjati glave.

- Reakcija policije je dokaz da je ova vlast spremna obračunati se sa svakim pojedincem i grupom koji će stati u obranu svog dostojanstva, ali i stati u zaštitu drugih. Samo zajedništvo nam daje šansu opstanka u ovim teškim vremenima - poručio je Roko Šikić, predsjednik pokreta Volim Hrvatsku.

Komentara 17

Avatar sijamski bliznaci HDZ=SDP
sijamski bliznaci HDZ=SDP
20:26 03.05.2012.

Volim Hrvatsku NE U EU!

TT
The Terminator the Khmer Rouge
20:34 03.05.2012.

- Dolje MILICIJA !!!!!!!!!

TR
TAMPON REVOLUCIJA
21:52 03.05.2012.

murja je ista kao i murja iz sjeverne koreje kojoj svi članovi vlade a i predsjednik klavirzvrndalo bez sluha, teže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije