Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pripuz: Tadiću sam dao 50.000 €, nisam znao da je za Glavaša

- Tadić mi je rekao, koliko se sjećam, da mu novac treba za nekog poslovnog partnera, Srbina ili Amerikanca, rekao je Petar Pripuz.
20. listopada 2010. u 08:30 24 komentara 1627 prikaza
\'poslovni....zagreb....31.03.2006.  jankomir....tvrtka c.i.o.s. za reciklazu otpada.....petar pripuz snimio:Dalibor Urukalovic\'
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

Zagrebački 53-godišnji poduzetnik Petar Pripuz osoba je koja je 15. srpnja dala 50 tisuća eura Dragi Tadiću, svom prijatelju, direktoru i suvlasniku Osijek Koteksa, protiv kojega je USKOK pokrenuo istragu kao protiv prvoosumnjičenoga u aferi s presudom Branimiru Glavašu! Pripuz, valja reći, nije među petoricom osoba protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu, što znači da njega ne sumnjiče da je sudjelovao u akciji. Sam Pripuz potvrdio nam je da je točno da je Tadiću posudio novac.

Na računu uvijek gotovina

– Nije to prvi put, Tadiću sam više puta posuđivao novac, i veće i manje svote od 50 tisuća eura. Mi smo dugogodišnji poslovni partneri i kućni prijatelji, bio sam i suvlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Osijek Koteksa, ponekad sam i ja od njega posuđivao – rekao nam je Pripuz, inače vlasnik tvrtke C.I.O.S., koja se bavi zbrinjavanjem otpada i slovi kao solidna kompanija, a godinama surađuje s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Na pitanje što je znao o tome za što njegov prijatelj Tadić treba novac, Pripuz kaže da nije ni pitao, a da je Tadić rekao, koliko se sjeća, da mu treba za nekog poslovnog partnera, čini mu se da je spomenuo nekog Amerikanca ili Srbina. S Tadićem je surađivao, kaže, najmanje 10 godina, isporučivao je Osijek Koteksu i neke proizvode od betonskog željeza, obiteljski su prijatelji. Pripuz kaže da je policiji već sve o tome rekao još prije mjesec dana, kad su ga pozvali da dade iskaz. Na pitanje kako to da ima toliki iznos u gotovini pripravan da posudi prijatelju, Pripuz kaže kako je taj novac 'žiralan, da je plaćen sav porez' te da na računu uvijek ima dovoljno gotovine za potrebe obitelji i prijatelja. Nije htio govoriti što misli o akciji u slučaju Glavaš zbog koje je otvorena istraga protiv Tadića.

Bio u NO-u Koteksa

– To što ja mislim o svemu tome, to ću zadržati za sebe – kaže Pripuz. Njegova tvrtka C.I.O.S. osnovana je 1991. i razvila se do tvrtke koja je danas jedan od kandidata za kupnju splitske Željezare. Najviše medijske pažnje dobivali su prije četiri godine, kad je u Jankomiru u Zagrebu otvoren pogon za reciklažu metalnih ostataka i otpadaka, vrijedan 230 milijuna kuna. Petar Pripuz bio je, kako je i sam naveo, jedno vrijeme i među suvlasnicima osječke građevinske tvrtke Osijek Koteks, u kojoj Drago Tadić ima 20-postotni udio, a Pripuz je u njoj bio predsjednik NO-a od 2006. do 2009.

Namjeravali skupiti 120.000 eura za mito

Namjeravali skupiti 120.000 eura za mito
USKOK je protiv petorice pokrenuo istragu zbog sumnje da su, pod vodstvom Drage Tadića, organizirali pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu kojom je Branimir Glavaš osuđen na osam godina zatvora. Prema USKOK-u, Tadić je sumnjiv da je posudio 50 tisuća eura od Pripuza te dao novac splitskom poduzetnik Srećku Jurišiću, koji ga je trebao proslijediti. Još 70 tisuća eura trebali su prikupiti Sanja Marketić, urednica u Glasu Slavonije, te zastupnik Ivan Drmić. Oni su se, uz posredovanje Tadićeve supruge Božice Ćavar Tadić, sastali s Jurišićem u jednom zagrebačkom kafiću, i Jurišić je od njih zatražio da prikupe novac. Oni su novac prikupili, ali su u međuvremenu iz službenih krugova procurile informacije o tome da ih se prati pa su, kako tvrdi USKOK, sami lažno prijavili prijevaru.

Stem industrija
RUŠIMO MITOVE
STEM industrija: Oni zarađuju više od prosjeka, sve više žena se etablira u tom sektoru i utječu na rast gospodarstva
  • -obrisani-:

    Hehehe! I onda se čudimo kako je nezaposlenih puno ... pa kad se novac preraspodjeli na ovakve načine čudo da ga ima i za ovo zaposlenih koliko ih ima!

  • -obrisani-:

    20.10.2010. u 16:38h keca man hrvate je napisao/la: 50,60 tiski ojra pa još Srbinu kao pozajmica hahahahahahahahahahahaa ____________________________ ma da, ovaj pripiz se pravi jako naivan! Kao, nije znao da je Tadić Srbin!

  • -obrisani-:

    Sad, kao, da je znao da je za Glavaša, ne bi mu dao jer zna da je Glavaš familija Stanoja Glavaša, drugog čoveka 1. srpskog ustanka, to jest jasno je da su Glavaši Srbi. A za Tadiće nije znao!? Šta ... prikaži još! je mislio? Da su Crnogorci?