Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petar pripuz

Pripuz: Tadiću sam dao 50.000 €, nisam znao da je za Glavaša

\'poslovni....zagreb....31.03.2006.  jankomir....tvrtka c.i.o.s. za reciklazu otpada.....petar pripuz snimio:Dalibor Urukalovic\'
Dalibor Urukalović/Pixsell
20.10.2010.
u 08:30

- Tadić mi je rekao, koliko se sjećam, da mu novac treba za nekog poslovnog partnera, Srbina ili Amerikanca, rekao je Petar Pripuz.

Zagrebački 53-godišnji poduzetnik Petar Pripuz osoba je koja je 15. srpnja dala 50 tisuća eura Dragi Tadiću, svom prijatelju, direktoru i suvlasniku Osijek Koteksa, protiv kojega je USKOK pokrenuo istragu kao protiv prvoosumnjičenoga u aferi s presudom Branimiru Glavašu! Pripuz, valja reći, nije među petoricom osoba protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu, što znači da njega ne sumnjiče da je sudjelovao u akciji. Sam Pripuz potvrdio nam je da je točno da je Tadiću posudio novac.

Na računu uvijek gotovina

– Nije to prvi put, Tadiću sam više puta posuđivao novac, i veće i manje svote od 50 tisuća eura. Mi smo dugogodišnji poslovni partneri i kućni prijatelji, bio sam i suvlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Osijek Koteksa, ponekad sam i ja od njega posuđivao – rekao nam je Pripuz, inače vlasnik tvrtke C.I.O.S., koja se bavi zbrinjavanjem otpada i slovi kao solidna kompanija, a godinama surađuje s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Na pitanje što je znao o tome za što njegov prijatelj Tadić treba novac, Pripuz kaže da nije ni pitao, a da je Tadić rekao, koliko se sjeća, da mu treba za nekog poslovnog partnera, čini mu se da je spomenuo nekog Amerikanca ili Srbina. S Tadićem je surađivao, kaže, najmanje 10 godina, isporučivao je Osijek Koteksu i neke proizvode od betonskog željeza, obiteljski su prijatelji. Pripuz kaže da je policiji već sve o tome rekao još prije mjesec dana, kad su ga pozvali da dade iskaz. Na pitanje kako to da ima toliki iznos u gotovini pripravan da posudi prijatelju, Pripuz kaže kako je taj novac 'žiralan, da je plaćen sav porez' te da na računu uvijek ima dovoljno gotovine za potrebe obitelji i prijatelja. Nije htio govoriti što misli o akciji u slučaju Glavaš zbog koje je otvorena istraga protiv Tadića.

Bio u NO-u Koteksa

– To što ja mislim o svemu tome, to ću zadržati za sebe – kaže Pripuz. Njegova tvrtka C.I.O.S. osnovana je 1991. i razvila se do tvrtke koja je danas jedan od kandidata za kupnju splitske Željezare. Najviše medijske pažnje dobivali su prije četiri godine, kad je u Jankomiru u Zagrebu otvoren pogon za reciklažu metalnih ostataka i otpadaka, vrijedan 230 milijuna kuna. Petar Pripuz bio je, kako je i sam naveo, jedno vrijeme i među suvlasnicima osječke građevinske tvrtke Osijek Koteks, u kojoj Drago Tadić ima 20-postotni udio, a Pripuz je u njoj bio predsjednik NO-a od 2006. do 2009.

Komentara 24

OB
-obrisani-
22:07 20.10.2010.

Hehehe! I onda se čudimo kako je nezaposlenih puno ... pa kad se novac preraspodjeli na ovakve načine čudo da ga ima i za ovo zaposlenih koliko ih ima!

OB
-obrisani-
10:35 21.10.2010.

20.10.2010. u 16:38h keca man hrvate je napisao/la: 50,60 tiski ojra pa još Srbinu kao pozajmica hahahahahahahahahahahaa ____________________________ ma da, ovaj pripiz se pravi jako naivan! Kao, nije znao da je Tadić Srbin!

OB
-obrisani-
10:47 21.10.2010.

Sad, kao, da je znao da je za Glavaša, ne bi mu dao jer zna da je Glavaš familija Stanoja Glavaša, drugog čoveka 1. srpskog ustanka, to jest jasno je da su Glavaši Srbi. A za Tadiće nije znao!? Šta je mislio? Da su Crnogorci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije