Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pripremno ročište prekinuto jer se Sinovčić želi nagoditi s USKOK-om

Drugim riječima, Sinovčić je sam odlučio pristupiti USKOK-u te očito priznati krivnju u zamjenu za manju kaznu
25. rujna 2018. u 12:21 4 komentara 1240 prikaza
Reno Sinovčić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Gotovo tri godine od podizanja optužnice, afera Ribar dobila je pomalo neočekivan obrat. Naime, pripremno ročište na zagrebačkom Županijskom sudu je prekinuto do 19. listopada, a razlog je tome je što je prvooptuženi Reno Sinovčić odlučio pregovarati s USKOK-om oko – nagodbe.

AKCIJA RIBAR Optužnica podignuta još 2015., a početak suđenja odgođen jer je Sinovčić otkazao odvjetniku

Drugim riječima, Sinovčić je sam odlučio pristupiti USKOK-u te očito priznati krivnju u zamjenu za manju kaznu. Što je voljan ponuditi, odnosno na kakvu bi kaznu pristao, ni on ni njegova odvjetnica za sada nisu konkretizirali.

– Imamo neke svoje argumente, neke svoje prijedloge, pokušat ćemo, vidjeti, pa ... Utakmica se igra u nogometnom žargonu – kratko je kazao Sinovčić novinarima pred sudom.

Njegova odvjetnica Ivana Benički Ložnjak samo je dodala da je “prvookrivljeni pokrenuo postupak nagodbe s optužbom, dok je Krešimir Ostrogonac, zamjenik ravnateljice USKOK-a bio malo rječitiji.

Reno Sinovčić deložacija u Zadru Sinovčić bez pružanja otpora predao stan ovršitelju

– Dakle, bit će obavljeni pregovori s prvookrivljenikom i njegovom obranom. Ovisno o rezultatu pregovora, bit će ili neće biti sklopljen sporazum.

USKOK Sinovčića u aferi Ribar tereti za štetu od 120 milijuna kuna, a optužen je i zbog predstečajne nagodbe Voxa, jedne od njegovih tvrtki.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke, optuženi su još Vjekoslav Jurlina, pročelnik zadarske Porezne uprave, Stoja Mučaj, njegova nasljednica, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić.

04.04.2011., Zadar - Na nogometnom stadionu na Stanovima paljenjem svijeca obiljezena je 3. obljetnica stradavanja Hrvoja Custica, igraca NK Zadar, koji je 3. travnja 2008. izgubio zivot na utakmici Zadar - Cibalia, udarivsi glavom u betonsku ogradu. Hrvo Svetko Ćustić Sin mi je izgubio život zbog ovog kluba, a Modrić, Subašić i Vrsaljko obećali su pomoći

USKOK u optužnici tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno više od 120 milijuna kuna, a optuženici niječu krivnju. Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija, ali i član Gradskog vijeća u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

>> Pogledajte video kako prodavačica vara kupce na tržnici

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • konoplja:

    Postoji li barem ali samo barem jedan HDZ-ovac koji nije oštetio Hrvatsku? Samo vi glasajte za HDZ, neka vas kradu, neka vam djeca bježe van, neka ste gladni, neka vam otimaju nekretnine, toliko ste glupi da ćete opet glasati za ... prikaži još!a HDZ! Hrvati jednostavno zaslužuju HDZ!

  • golub Vaso:

    ako se vrati u zločinačku gdje pripada sigurno nije kriv

  • Deleted user:

    nagodit ce se da nije kriv