Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Pripadnici ISIL-a nemilice ubijaju gejeve

koptski kršćani, smaknuća,ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
06.03.2015.
u 09:38

Jedan od pripadnika gej populcije, Sirijac Nour pobjegao je 2012. u Istambul, prije nego što će ISIL preuzeti dobar dio zemlje i to nakon što je vidio video dvojice muškaraca koje su obezglavili, pod obrazloženjem da su špijuni

Objavljene su fotografije četvorice pripadnika ISIL-a kako u sirijskome gradu Rakki stoje nad ubijenim muškarcem te ga jedan od njih fotografira ili snima video. Potom mrtvo tijelo bacaju sa zgrade. Otkriveno je da je kamenovan do smrti i to zato što ga je netko osumnjičio da je gej.

Postoji barem desetak sličnih slučajeva ubijenih muškaraca koje su obavili pripadnici ISIL-a, piše CNN

Prema 520. članku sirijskog kaznenog zakona iz 1949., piše da će se "bilo kakav neprirodni seksualni snošaj kazniti zatvorom do tri godine".

Jedan od pripadnika gej populacije, Sirijac Nour pobjegao je 2012. u Istanbul, prije nego što će ISIL preuzeti dobar dio zemlje i to nakon što je vidio video dvojice muškaraca koje su obezglavili, pod obrazloženjem da su špijuni.

"Kad god bismo vidjeli ili čuli o tom videu, znali smo da je to poruka gej populaciji", rekao je Nour. I zbog toga je pobjegao.

Fotografije i video koje je ISIL objavio a navedene su na početku tekstu, odnose se na gej muškarce iz plemena Lot koji su prema tumačenju Kur'ana i proročke tradicije, zgriješili zato što su odbili poziv proroka da obuzdaju svoju homoseksualnost zbog čega je došlo do uništenja grada Sodome. Jedna izjava proroka Muhameda kaže da "kadgod se muškarac popne na drugoga, uzdrmat će se božji tron".

Od revolucije u Siriji, situacija LGBT zajednice se strašno pogoršala.

"LGBT osobe u Siriji trebaju pomoć. Pokušali smo doći do određenih skupina, no rečeno nam je da LGBT osobe u Siriji nisu prioritet, što znači da njihovi životi nisu vrijedni spašavanja, kaže Nour.

>> U eksploziji ubijen glavni vojni zapovjednik Nusra Fronta

Ključne riječi

Komentara 28

MR
mrkoje
12:59 06.03.2015.

i to malo pedera sto je ostalo hoce da smaknu, a americki pederi sta je snjima,hoce li opet da americki pederi zadovolje cioniste

MR
mrkoje
14:42 06.03.2015.

ovaj isil izgleda ne voli pederizam,a u europi cvijeta taj geyizam kako ga moderno zovu

MO
mojski5
13:33 06.03.2015.

vidim da mnogi od citalaca vecernjeg lista ne znaju o povjesti...o ovoj prici o narodu (lut) i profeta (Noa).zato cu popuniti vas clanak da bi citaoci znali pricu do kraja..dakle ziveo je jedan narod zvan (lut) i muskarci su zelelizeleli sa muskarcima ciniti neke lose stvari, to je u tom narodu bilo sve vise uradjeno...jednog dana je Bog poslao 3 andjela u formi covjeka muskarca, oni do dosli do NOA-ve kuce, i da skratim pricu, rekli su im da dolaze od Boga i da nose za njega dobru vijest..ali i da ce Noa morati da iz toga mjesta izadje i sa sobom samo svoju obitelj da uzme,i nikog vise ,jer ce Bog kazniti taj narod zbog tih stvari...ali i njegova zena je bila kaznjena od Boga, ona je kaznjena zajedno sa tim narodom..narod je bio gadjen plamenim kamenima , gorelo je sve, a Noa i njegova obitelj nisu smjeli da se okrene i pogledaju kako taj narod se kazni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije