Naslovnica Vijesti Crna kronika

Prihvatili Mravkovu nagodbu s USKOK-om, osuđen na 1,5 godina

Željko Kljaković Gašpić i Petar Čubelić također su osuđeni na po godinu i pol zatvora, dok su Ljubo Bušić i Ante Matić uvjetno osuđeni na deset, odnosno sedam mjeseci zatvora.
28. prosinca 2011. u 11:10 32 komentara 8 prikaza
ivan mravak (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Ivan Mravak, Željko Kljaković Gašpić i Petar Čubelić na temelju sporazuma s USKOK-om danas su osuđeni svaki na po godinu i pol zatvora zbog primanja mita te im je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja u trajanju od dvije godine.

Odlukom optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda u istom postupku Ljubo Bušić i Ante Matić uvjetno su osuđeni na deset, odnosno sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a njih se dvojicu teretilo za davanje mita.

Prema USKOK-ovoj optužnici, Mravak, nekadašnji direktor Hrvatske elektroprivrede, teretio se da je zajedno s Čubelićem i Kljakovićem u rujnu 2007. od Bušića i Matića tražio 600.000 kuna, iznos koji je trebao biti prikazan kao posao s termoelektranama. Zapravo je riječ o novcu koji je trebao ići HDZ-u jer se Mravak teretio da je iz državnog poduzeća pokušao izvući dva milijuna eura, a na kraju je preuzeo i predao spomenutih 600 tisuća kuna.

S obzirom na to da nitko od okrivljenika nije imao osobnu imovinsku korist, nije traženo da im se spomenutih 600.000 kuna oduzme.

Mravak je okupljenim novinarima kazao da je prije godinu i pol dana rekao da će se braniti istinom te da je istina takva kakva jest i da on od nje ne želi odstupiti.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Mravkov odvjetnik Branko Šerić potvrdio je da će Mravak biti svjedok optužbe u slučaju Fimi media.

Elipso

  • -obrisani-:

    u SAD....onaj Blagojevich.....za neko muljanje...osuđen na 14 godina toliko kod nas ne dobije Ratni Zločinac...koji pobije 100 ljudi.. . kod nas se ..dijele ...uvijeti.....šakom..i....kapom..... ..... pa mi smo za Kriminalce....Amerika....

  • Toni50:

    A pukovnika čemo suditi po zapovjednoj odgovornosti jel ti muljatori tvrde da je on im to naredio navodno usmeno preko pere koji inače ne sere nago kaže ako laže da to ti je rekel Sanader.... A ovaj pamatni zuna da ... prikaži još!a je to istina i zakon HDZ-a !!!

  • -obrisani-:

    tolko je dobil....tip koji je ...maznul...dve mrkve babi na placu...