Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lee Wan-koo

Premijer J. Koreje ponudio ostavku: Sumnja se da je iz 'crnih fondova' financirao kampanju

Lee Wan-koo
Reuters/PIXSELL
21.04.2015.
u 07:18

Lee je na premijerskoj poziciji samo dva mjeseca.

Premijer Južne Koreje Lee Wan-koo ponudio je ostavku nakon optužbi da je primio mito, piše BBC.

Predsjednica Park Geun-hye još nije potvrdila da će ostavku i prihvatiti te traži detaljnu istragu o skandalu. Lee je dosad javno opovrgavao da je iz "crnih fondova" financirao kampanju 2013. godine.

U džepu mrtvog biznismena pronađena poruka

Skandal je izbio ranije ovog tjedna kada je biznismen Sung Wan-jong pronađen mrtav uz sumnju u samoubojstvo. Njega su istražitelji trebali ispitati je li novac kompanije koristio za mito političarima.

U njegovom džepu je pronađena poruka sa nekoliko imena, uključujući i ime premijera Leeja, i brojevi za koje se sumnja da  su isplaćene sume novca. Lee je na premijerskoj poziciji samo dva mjeseca, a očekuje se da će predsjednica do sljedećeg tjedna odlučiti o njegovoj sudbini na mjestu prvog čovjeka vlade.

>>Pogledajte iskrcavanje američkih i korejskih vojnika, S. Koreja ih optužuje za pripremu invazije

>>Južna Koreja: Dvoje mrtvih u lančanom sudaru od 100-tinjak automobila

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
07:53 21.04.2015.

Taj je trebao doći kod hrvatistanskih političara na stručno usavršavanje.

OB
ObrenM
08:31 21.04.2015.

Hrvatske politicare bi trebalo poslati na izobrazbu u Sjevernu Koreju.Koji bi se zivi vratili bili bi nevini ko novorodjence,samo sumnjam,da ih bilo puno zivih.

OB
ObrenM
08:31 21.04.2015.

Hrvatske politicare bi trebalo poslati na izobrazbu u Sjevernu Koreju.Koji bi se zivi vratili bili bi nevini ko novorodjence,samo sumnjam,da ih bilo puno zivih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije