Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Preko Facebooka našao svog spasitelja iz rata: Nakon 28 godina uspostavili kontakt

'Ja sam ovaj crni i zgodni mladić i volio bih i ja upoznati ovog ranjenog čovjeka', napisao je muškarac koji ga je spasio
21. lipnja 2020. u 09:05 11 komentara 56506 prikaza
Foto: Facebook

Dževad Pintol odlučio je pronaći muškarca koji mu je za vrijeme rata spasio život. Njegov je rođak na Facebooku objavio fotografiju na kojoj se vidi čovjek koji ga spašava i nakon 28 godina uspostavili su kontakt. 

Sarajevski Romeo i Julija 27. godišnjica ubojstva Sarajevski Romeo i Julija: Boško i Admira zagrljeni otišli u smrt

"Pozdrav, moj rođak traži ovog čovjeka koji ga je spasio tijekom ranjavanja", piše uz fotografiju ranjenog mladića i drugog muškarca koji ga pokušava spasiti tijekom ratnih godina na Facebook stranici "Spotted Sarajevo".

Objavu su desetci podijelili, a stotine ljudi na nju je reagiralo. U brojnim se ubrzo komentarima pronašao i čovjek sa fotografije. 

"Pozdrav i od mene. Ja sam ovaj crni i zgodni mladić i volio bih i ja upoznati ovog ranjenog čovjeka", napisao je Ismet Mršević.

Čovjek kojeg je Ismet spasio, Dževad Pintol u komentarima je tada napisao: "Vidim, javio se gospodin spasitelj. Ja sam ovaj spašeni".

Ismet (69) za Hayat.ba prisjetio se dana kada je Dževadu spasio život. Tada je bio zaposlen na mjestu vozača te se s dvije kolegice vraćao s posla. 

"Ne mogu se točno sjetiti datuma kada se to dogodilo, ali znam da sam s dvije kolegice išao iz SDK-a. Na Marijin Dvoru iz automobila sam vidio čovjeka kako leži na cesti, u krvi, i doziva upomoć! Odmah sam se zaustavio na nogostupu i krenuo mu pomoći. Kolegice su mi govorile da ne bi trebao izlaziti iz auta jer može i mene pogoditi snajper", ispričao je Mršević.

Midhat Kapetanović Sarajevski ilustrator: Kad sam čuo za potres u Zagrebu, olovka je sama krenula crtati i nastali su Vučko i Zagi

"Istrčao sam iz auta, za mnom i kolegice i odvukli smo ga u jedan obližnji haustor. Brzo su došli liječnici i odvezli ga u bolnicu", dodaje Ismet.

Ismet i Dževad planiraju se naći, a obojica su uzbuđena zbog toga. 

"U kolicima sam, ali eto da nije bilo tebe ne bih ni u njima bio", rekao je Dževad u telefonskom razgovoru Ismetu kada su nakon 28 godina opet uspostavili kontakt.

"Ne znam kako ću sve podnijeti jer će me sigurno savladati emocije", tvrdi Ismet.

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?