Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. godišnjica ubojstva

Sarajevski Romeo i Julija: Boško i Admira zagrljeni otišli u smrt

Sarajevski Romeo i Julija
Foto: Twitter
18.05.2020.
u 13:38

Slika mrtvih tijela mladog para iz Sarajeva, kako zagrljeni leže na sarajevskom mostu, obišla je svijet

Prije točno 27 godina sarajevski Romeo i Julija, Boško Brkić i Admira Ismić, ubijeni su na Vrbanja mostu. Njihovu ljubavnu priču, koja je trajala devet godina, prekinuli su hici snajpera, a slika njihovih zagrljenih tijela na mostu obišla je svijet.  

Boško i Admira rođeni su 1968. godine. Upoznali su se na Olimpijadi 1984. Nakon kraćeg druženja, prijateljstvo je preraslo u golemu ljubav, a kao kruna svega bile su i pripreme za vjenčanje. To što je Boško bio Srbin, a Admira Bošnjakinja, nije predstavljalo prepreku ni njima ni njihovim roditeljima.  

Nitko nije odgovarao 

Ali agresija je zauvijek uspjela uništiti njihove planove. Kako bi sačuvali svoju ljubav, jer je Bošku život u Sarajevu postao težak, odlučili su zajedno napustiti grad u kojem je sve počelo. Iako je sve bilo dogovoreno, prelazak preko mosta na Vrbanji 18. svibnja 1993. godine za njih je bio koban. Prvi metak pogodio je Boška, a drugi Admiru. Iako smrtno ranjena, Admira je uspjela dopuzati do Boška i zagrliti ga. Nekoliko minuta poslije izdahnula je pokraj njega. Vojska Republike Srpske osam dana nakon što su ubijeni izvukla je njihova tijela s mosta i pokopala ih u Lukavici. 

Godine 1996., nakon što se rat završio, Admirini roditelji prebacili su njihove posmrtne ostatke na groblje Lav, gdje su zajedno pokopani. Nažalost, ni do danas za ubojstva Boška i Admire nitko nije odgovarao niti je vođena bilo kakva istraga. 

Ljubav ispred zastava 

Slika mrtvih tijela mladog para iz Sarajeva, kako zagrljeni leže na sarajevskom mostu, obišla je svijet. Prozvani su sarajevskim Romeom i Julijom. Priča o Bošku i Admiri priča je o Sarajevu i ljubavi ispred zastava.

Komentara 7

DU
Deleted user
17:20 18.05.2020.

Muslimani u Sa. pod hitno trebaju organizirati prosvjede pred Sa. Katoličkom katedralom i zabraniti mise .....

DU
Deleted user
14:12 18.05.2020.

Pa što onda ne kažeš koji su kad znaš. Multikuturni Muslimani,

LI
liliZG
13:56 18.05.2020.

Tragikomično je i nakon toliko godina slušati kako ne znaju tko je pucao iz snajpera,... a svi znamo tko je držao sarajevo na nišanu snajpera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije