Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predstavnica stanara ostavila poruku zbog studenta u izolaciji: 'Zovite policiju ako ga vidite'

Društvenim mrežama proširila se fotografija natpisa u jednom zagrebačkom haustoru. Na njemu predstavnica stanara upozorava susjede na studenta u izolaciji.
17. ožujka 2020. u 10:26 33 komentara 27948 prikaza
Foto: 24sata

U vrijeme pandemije koronavirusa, dok domaći i svjetski autoriteti pozivaju na promišljenost i solidarnost, društvenim mrežama kruži fotografija natpisa zalijepljenog u haustoru jedne zgrade u Zagrebu.

Dario Hrebak DARIO HREBAK Bjelovar zbog koronavirusa ukida prirez i odgađa naplatu komunalne naknade

– U zgradu se vratio student iz Slovenije koji mora biti u izolaciji. Upitno je tko će njemu donositi namirnice! Živi sam. Molim vas, ako ga vidite da izlazi, prijavite policiji. Svi smo ugroženi i nemojmo biti neodgovorni – upozorava poruka ispisana velikim tiskanim slovima koju prenosimo bez pravopisnih intervencija. 

Je li itko od stanara zgrade, zanimalo nas je, prije nego što su stavili obavijest ponudio pomoć studentu dok je izoliran, jesu li ga pitali treba li mu dostaviti namirnice, ima li koga tko mu može priskočiti tijekom tih 14 dana...

Dietmar Hopp Slijedi testiranje Drži cjepivo u rukama?! Čovjek kojeg su do jučer vrijeđali najavio rješenje protiv koronavirusa

Poruku je, kako doznaju 24sata, napisala predstavnica stanara te zgrade. 

Predstavnica stanara sama je naknadno potvrdila da je sadržaj poruke njenih misli djelo.

– To je hrvatski student. Nije nas obavijestio da je u izolaciji. Mislim da to nije u redu. Ne znam je li napuštao izolaciju, masa ljudi me zvala i rekla da uopće ne znaju tko je on. Jedna gospođa je rekla: "Mogao je biti kod mene i puhati u mene, a da ja ne znam" – kazala je za 24sata zabrinuta predstavnica.

koronavirus nevjerojatne teze Sedam teorija zavjere o koronavirusu i prava istina

– Nitko ne radi stigmu. Da je normalan odnos, došao bi i rekao: "Gospođo, ja sam u izolaciji." Mi ne znamo ima li koga tko će ga podvoriti. Da je nazvao mene, mi suvlasnici bismo se pobrinuli da dobije hranu i sve ostalo. Mislim da je ovo vrlo neozbiljno – uvjerena je zastupnica zgrade. 

Johnny Gitara
SNIMA NOVE PJESME
Životna bitka splitskog pjevača: 'Dvaput sam pobijedio rak, optimizam me ne napušta'
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
 • Avatar smile
  smile:

  Gospođa samo što ne poziva da se likvidira čovjeka, a sve pod krinkom humanosti i odgovornosti za druge osim potencijalno bolesnog čovjeka. Draga gospođo, ako znate da je u izolaciji i zivi sam odite u dućan kupite mu nešto hrane ... prikaži još!e i ostavite ispred vrata. To bi bila humanost i briga za drugoga, a ovo što vi radite je poziv na linč. SRAMITE SE!

 • Dachy89:

  Tek sada na ovim primjerima vidimo kako su nas sustavno uništili. Od željezne sloge 1991. i davanja života za druge do grabljenja papira za sopstvenu zadnjicu i spremnosti da drugi krepa od gladi.

 • !zagreb!:

  Odvratno! Dno od čovjeka. Umjesto da napiše da se organiziramo da mu možda neko dostavlja hranu ako će biti potrebno.