Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28. obljetnica

Predsjednica promaknula ukupno 142 pripadnika Oružanih snaga među kojima je 14 žena

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/5
27.05.2019.
u 10:43

U čin brigadira/brigadirke promaknuti su pukovnici/pukovnica: Mladen Getz, Jadranko Jambrec, Marin Kostelac, Denis Kovačević, Ivica Petrić, Nediljko Sirić, Valentin Skroza, Snježana Tomić, Mladen Viher, Mile Vukičević i Tomislav Zeko

Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović donijela je odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga RH.

Ukupno su promaknuta 142 pripadnika Oružanih snaga, 14 časnica i 128 časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Promaknuto je 11 pukovnika u čin brigadira (od njih jedna pukovnica u čin brigadirke). U čin brigadira/brigadirke promaknuti su pukovnici/pukovnica: Mladen Getz, Jadranko Jambrec, Marin Kostelac, Denis Kovačević, Ivica Petrić, Nediljko Sirić, Valentin Skroza, Snježana Tomić, Mladen Viher, Mile Vukičević i Tomislav Zeko.

Promaknuto je 37 bojnika u čin pukovnika i dva kapetana korvete u čin kapetana fregate (od njih dvije bojnice u čin pukovnice).

Promaknuta su 43 satnika u čin bojnika i četiri poručnika bojnog broda u čin kapetana korvete (od njih tri satnice u čin bojnice). U činove viših časnika promaknuto je ukupno 97 časnika od kojih je šest žena.

Promaknuto je 38 natporučnika u čin satnika i jedan poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda (od njih osam natporučnica u čin satnice).

Promaknuto je šest poručnika u čin natporučnika. U činove nižih časnika promaknuto je ukupno 45 časnika od kojih je osam žena.

Ukupno je pohvaljeno deset pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljeni su: brigadir Emilio Turina, brigadir Slaven Pedić, brigadir Bruno Špoljar, kapetan bojnog broda Milenko Crljen, pukovnik Jurica Miškulin, pukovnik Ante Lovrić, bojnik Mirko Mihić, satnica Marijana Maljak, satnik Zlatko Pranjić i časnički namjesnik Goran Brnelić.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/29

Komentara 2

MA
Malenkost
13:21 27.05.2019.

Ki i Tito. isto je i on radio, na neke objetnice.

SN
snajpa
06:33 28.05.2019.

koliko pukovnika i brigadira imamo pomslio bi netko da nam vojska broji 500000 pripadnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije