Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa #spasime

'Nitko ne smije okretati glavu od toga. Predsjednica se složila da imamo puno posla'

Jelena Veljača, Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
19.03.2019.
u 15:39

Održan sastanak s inicijativom #spasime za nultu stopu tolerancije na nasilje u obitelji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak u 12 sati predstavnice inicijative #SpasiMe koju je pokrenula glumica i producentica Jelena Veljača.

– Počinje sastanak s inicijativom #spasime za nultu stopu tolerancije na nasilje u obitelji – napisala je predsjednica na svojem profilu na Twitteru . 

Ono što trebamo mijenjati jest svijest. Nitko ne smije okretati glave od toga. Predsjednica se složila da imamo mnogo posla što se tiče edukacije. Moramo biti vrlo pažljivi, educirati ljude i pričati o ovome glasno – kazali su iz inicijative za N1.

>>Plenković na prosvjedu #spasime

– Ovo je bio sastanak od simboličke važnosti za ovu inicijativu – predsjednica ju je podržala, mi smo razgovarali o potencijalnim modelima s obzirom na to da smo svjesni njezinih ovlasti po pitanjima naših zahtjeva i pokušat ćemo naći model u kojem će ona i javno podržati ono što radimo. Što se tiče jučerašnjeg sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, on je za nas bio konkretniji, mnogo važniji u konkretnijim pitanjima i tamo smo naišli na dobru volju, to je moj osobni dojam – rekla je Jelena Veljača, piše HRT.

Iz ureda predsjednice kazali su kako im je želja fokus javnosti staviti na problem nasilja i olakšati stručnjacima nastavak rada sa žrtvama. Istaknule su kako im je idući korak suradnja s organizacijama civilnog društva i resornim službama koje najbolje poznaju tematiku i mogu donijeti konkretne promjene i rješenja.

U otvorenom razgovoru predsjednica Grabar-Kitarović i ovom se prilikom snažno založila za nultu stopu tolerancije na nasilje. Obrazovanje je najjače oružje protiv svih oblika predrasuda i nejednakosti koje zapravo dolazi iz obitelji i tu moramo tražiti rješenje, dodala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Nadalje, Predsjednica je istaknula kako je nasilje u društvu sveprisutno. Kazala je kako teme o kojima se danas raspravlja ukazuju ne samo na veličinu problema, već i na to kako našim sudjelovanjem, kroz prikazivanje i rasvjetljivanje problema te podizanjem vidljivosti i svijesti, možemo biti dio rješenja. Ovaj problem mora biti u fokusu javnosti, poručila je Predsjednica Republike te upozorila kako žrtve nasilja ne smiju biti tretirane tek kao još jedan dosje. Pozvala je na promjenu svijesti javnosti prema nasilju, te neprihvatljivim ocijenila stav onih svjedoka koji na nasilje reagiraju rečenicom „To je njihova stvar“.

 

Komentara 72

YU
YuBastards
13:27 19.03.2019.

I ti se Kolinda jeftino srozavas....

BA
bakulušić
13:45 19.03.2019.

Vidi se da je Hrga aktivna. Je li Karleuša sljedeći gost?

KC
Kcro
13:30 19.03.2019.

Do cega smo mi dosli da nam jelena veljaca koja ima s 25 godina i tri braka iza sebe drzi predavanja o braku moralu i ostalom. Dokon pop i jarca krsti. Laku noc hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije