Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OPET UPOZORAVA NA ŽIVOTINJE NA CESTI

Prebrzo vozio pa se zabio u stado ovaca i sve ih usmrtio, šteta je 40 tisuća kuna

Stado ovaca nasred ceste
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
21.10.2021.
u 14:32

Mlađahni vozač će zbog prebrze vožnje dobiti prekršajnu prijavu, a prijavljen će biti i 71-godišnji vlasnik ovaca jer se životinje ne smije voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora

Neprilagođena brzina uzrok je nesreće koja se 40 minuta iza ponoći u noći na četvrtak dogodila na Krku. Kako je priopćila policija, 20-godišnjak je prebrzo vozio Ford riječkih tablica zbog čega je udario u stado ovaca. Ovce su bile na sredini kolnika te su uslijed jačine udarca uginule. Šteta je 40.000 kuna. 

Mlađahni vozač će zbog prebrze vožnje dobiti prekršajnu prijavu, a prijavljen će biti i 71-godišnji vlasnik ovaca jer se životinje ne smije voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora.  

Inače, u policiji kažu da su se samo ovaj tjedan na području PU primorsko-goranske dogodile četiri nesreće u kojima su vozila naletjela na životinje.

Pojašnjavaju da se to uglavnom dogodilo nakon što bi životinje istrčale na cestu, a radilo se o divljima svinjama, jelenima i srnama. Naleti su se dogodili na području Viškova, Rijeke, Krka i Vrbovskog, a ukupna šteta je 16.500 kuna.

- Kako bi se spriječili ovakvi događaji, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima jer se tada životinje najviše kreću, pogotovo u nenaseljenim dijelovima uz prometnice. Napominjemo da vozač koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa - poručili su iz policije. 

>> VIDEO Policija u Karlovcu traga za crnom gorilom koja je ukradena iz dječjeg parka

Ključne riječi

Komentara 3

BR
BrigitaM
15:15 21.10.2021.

Pa koliko je to životinja stradalo? 40.000 HRK? Je taj dečec tenka vozil?

Avatar Asterix
Asterix
15:17 21.10.2021.

Tenkre. A što je s prijelazima (ispod ili iznad ceste) za divlje životinje. Ne može se tek tako stanište presjeći na pola.

Avatar javorko
javorko
14:54 21.10.2021.

Imate aute sigurnije i bollje nego ikad i nikad vise mrtvih nego sada.u cemu je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije