Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči svih svetih

Uzimala najskuplje aranžmane s grobova i stavljala ih na grob svoga brata

Osječani obilaze grobove  najmilijih
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
21.10.2021.
u 11:28

Baš zbog ovakvih situacija, većina gradskih groblja u Osijeku su pod videonadzorom

U Osijeku su uoči blagdana Svih Svetih ponovo postale aktualne krađe vijenaca i lampaša. Jedna je prolaznica čak vidjela žensku osobu kako uzima najskuplje aranžmane i svijeće s grobova te ih prebacuje na grob  svoga brata. 

Kako doznaje Glas Slavonije, cijeli slučaj prijavljen je policiji te upravitelju groblja Donji grad Gordanu Vaštagu koji smatra da je riječ da su osoba koja je prijavila slučaj i osumnjičena osoba u rodbinskoj vezi. Ipak, to nije jedini slučaj takve krađe. 

- Osim ljepših i, rekao bih, bogatijih aranžmana, također se kradu i lijepe svijeće, a nisu rijetkost ni pokušaji vandalizma, odnosno krađa metalnih svijećnjaka koji nisu pričvršćeni za podlogu. Općenito, krađe na grobljima su katastrofa, a sjećam se situacije na groblju u Retfali, gdje sam također jedno vrijeme bio upravitelj, i kad su drugi dan nakon pogreba ukradeni vijenci. Sjećam se da je videokamera snimila mladi bračni par koji je sakrio te vijence među čemprese na groblju, a potom ih iznijeli s područja groblja - priča Vaštag. Dodaje kako ima i vrlo neugodnih situacija, poput izvrnutih križeva, što je za svaku osudu.

Baš zbog ovakvih situacija, većina gradskih groblja u Osijeku su pod videonadzorom tako da se u većini slučaja može otkriti o kome se radi. Direktor Ukopa Vedran Novokmet kazao je kako upravitelji groblja u sklopu svih redovnih aktivnosti obraćaju pozornosti na grobove, no nemoguće je znati na čijem grobu točno mora btii svijeća. 

- Svakako bih apelirao na sve osobe koje su sklone takvim radnjama, poput krađa ili premještanja predmeta s posljednjih počivališta, neka to ne čine te da se na grobljima ponašaju u skladu s civilizacijskim standardima - naglasio je direktor Novokmet.

>> VIDEO Tisuće kupaca morat će pričekati svoj novi automobil: Probleme zadaju smrdljivi martini!


 
Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
11:53 21.10.2021.

i što je tu novo??? tako je to na svakom groblju..mojima se desilo isto jedne godine da je aranžman sa groba mojeg ujaka i ujne završio na grobu tri reda niže u čošku... no ekipa nije dobro razmislila jer baš te godine aranžmane nam radio jedan opg koji je uspio proizvesti špine i krizanteme ljubičaste boje koje nitko tamo nije imao pa su svi naši aranžmani bili različiti i jako uočljivi....... al ak ih to veseli to je njima na dušu., ako je imaju naravno

DU
Deleted user
10:00 23.10.2021.

Vjernici, katolici. Ne mogu vjerovati u to. Da su komunisti ili ateisti ali na griblju otuđivati to je već dokaz da vjeruju samo u novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije