Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedna noć pod zvijezdama

Poznati Riječani spavat će na otvorenom radi podizanja svijesti o beskućništvu

Jedna noć pod zvijezdama
Foto: PR
1/3
29.11.2019.
u 13:48

Rijeka će biti jedini hrvatski grad koji se pridružuje svjetskim metropolama, ukupno njih 60, kao što su London, New York, Chicago, Belfast, Dublin, koji sudjeluju u "Velikoj svjetskoj kampanji spavanja na otvorenom"

Istaknuti Riječani iz domene sporta, umjetnosti, književnosti, znanosti i medija spavat će na otvorenom u noći sa 7. na 8. prosinca u sklopu kampanje podizanja svijesti javnosti o problemu beskućništva pod nazivom "Jedna noć pod zvijezdama".

Kako kažu organizatori iz udruge Depaul Hrvatska, Rijeka će biti jedini hrvatski grad koji se pridružuje svjetskim metropolama, ukupno njih 60, kao što su London, New York, Chicago, Belfast, Dublin, koji sudjeluju u "Velikoj svjetskoj kampanji spavanja na otvorenom" (World’s Big Sleep Out campaign - WBSO).

Riječki sudionici spavat će na Trgu 128. brigade, a kako je pokrovitelj događanja i Grad Rijeka, akcija se odvija u sklopu Adventa u Rijeci, koji se uz Trg Riječke rezolucije odvija i na Korzu te Trgu 128 brigade.

Te je večeri u 20 sati predviđen nastup istaknute riječke chefice Srđane Jevtić koja će pripremiti prigodnu zimsku primorsku maneštru od čije će prodaje sredstva biti uplaćena za pomoć beskućnicima. Od 21 sat slijedi koncert skupina En Face i Adastra, a tada će se okupljenima obratiti i niz istaknutih Riječana iz domene sporta, umjetnosti, kniževnosti i znanosti...

U 23 sata je finale akcije "Jedna noć pod zvijezdama" - na svakoj od tri lokacije vanjske okolnosti beskućništva tu će noć podijeliti po 15 osoba. Svi oni koji žele mogu do Korza doći i u 7 sati u nedjelju kad će kroz razgovore s tim ljudima moći čuti njihove impresije i prenijeti poruke čiji je cilj promijeniti naš odnos prema beskućništvu, kažu u Depaulu Hrvatska.

Imena ljudi koji će se spavanjem na otvorenom pridružiti akciji trebala bi uskoro biti objavljena.

VIDEO Rijeka: Poplavio centar grada, neki su kroz grad krenuli s daskom za veslanje:

Ključne riječi

Komentara 3

ŽE
Žegarni
14:05 29.11.2019.

Pa ako Rijeka nema stambenog prostora onda tko ga ima. Vladajuci drugovi su neprimjetno uspjeli razseliti domicilno stanovnistvo pogodujuci balkanskim dosljacima tako da su sacuvali grad u onoj optici kako su izgledali balkanski gradovi iz kojih njihovi glasaci dolaze. Sada grad izumire i stambenog prostora ima kolko oces. Znaci pusti taj sou vec podjeli stanove beskucnicima a ne cuvaj za trecu zlatnu generaciju umazenih nesposobnih crvenih revolucionara.

ZI
zip123
14:20 29.11.2019.

Kao nesto ce postici sa time?Postoje konkretni potezi sa kojima se moze pomoci ljudima.Ovo je prije skretanje paznje na sebe

PI
pop ivan tolj
14:36 29.11.2019.

e sada što je netko digao kredit 100 tisuća eura i založio svoju nekretninu, ili redovito obilazi kladionice i kockarnice-to je stvar zrelosti i odgovornosti prema obitelji. A o idiotima koji dižu gotovinske kredite za peglanje kartica za šopinge i godišnje odmore-to već ima veze s inteligencijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije