Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fascinantne snimke

VIDEO Rijedak prizor: Požar bijesni Kalifornijom, snimljen je vatreni tornado

Foto: KTLA 5/YouTube
1/4
11.08.2022.
u 16:26

Do ove ekstremne prirodne nepogode dolazi kada struje vrućeg zraka koje nastaju u požaru putuju prema gore na neravnom terenu uz prisustvo horizontalnih vjetrova.

Posljednjih smo tjedana apsolvirali kako 'planet gori' nije više eufemizam već stvarno stanje. Diljem svijeta haraju požari zbog kojih ljudi ostaju bez domova, a u najgorem slučaju i bez života.

Najnovija pojava u ovoj situaciji je vatreni tornado, snimljen u blizini neinkorporirane zajednice Gorman u američkoj državi Kaliforniji, 100 kilometara od Los Angelesa.

Do ove ekstremne prirodne nepogode dolazi kada struje vrućeg zraka koje nastaju u požaru putuju prema gore na neravnom terenu uz prisustvo horizontalnih vjetrova. U prošlosti su se smatrali rijetkošću, no proteklih godina su sve češći. U požarima 2018. zabilježen je jedan, no već 2020. najmanje tri požara u Kaliforniji proizvela su vatreni tornado.

Prema najnovijim informacijama lokalnih vlasti, požar je 60 posto pod kontrolom te ne prijeti kućama, a vatrogasci su tokom noći nastavili s gašenjem.


Ključne riječi

Komentara 1

SY
Symbrio
17:00 11.08.2022.

Sveta Greta, spasi nas!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije