Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mobilizirano 1000 vatrogasaca

Požari bjesne na jugozapadu Francuske: Evakuirano 6000 ljudi, uništeno 16 kuća

Wildfires rage in southwestern France amid new heatwave
Foto: SDIS33 VIA FACEBOOK/REUTERS
1/4
10.08.2022.
u 14:37

Francuska se, kao i ostatak Europe, nosi s toplinskim valovima i sušom koji su u zadnja dva mjeseca izazvali brojne šumske požare širom kontinenta

Šumski požari bjesne ponovno od utorka popodne u jugozapadnoj Francuskoj, pri čemu je uništeno 16 kuća i spaljeno 6000 hektara zemlje, a blizu 6000 ljudi moralo se evakuirati iz područja već pogođenog ogromnim požarima prošli mjesec.

Francuska se, kao i ostatak Europe, nosi s toplinskim valovima i sušom koji su u zadnja dva mjeseca izazvali brojne šumske požare širom kontinenta.

"Požar se sada proširio na departman Landes", priopćile su lokalne vlasti vinogradarskog departmana Gironde, a Reuters izvještava kako je mobilizirano više od 1000 vatrogasaca kojima u gašenju pomažu i kanaderi, no požar i dalje nekontrolirano divlja.

Gironde u jugozapadnoj Francuskoj u srpnju su pogodila dva šumska požara u kojima je uništeno više od 20.000 hektara šume i evakuirano blizu 40.000 ljudi.

Požari su buknuli ovaj tjedan i u drugim dijelovima zemlje, jedan u južnim departmanima Lozere i Aveyron, gdje je već izgorjelo blizu 600 hektara i kamo bi ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin trebao otići kasnije u srijedu.

Drugi požar je u departmanu Maine et Loire u zapadnoj Francuskoj, gdje je izgorjelo 650 hektara, a 500 je ugroženo, prema lokalnim vlastima.

VIDEO Dramatična noć na Zrću: Pogledajte snimke velikog požara

Ključne riječi

Komentara 1

HO
Homophob
14:18 10.08.2022.

Evakuirano samo 6 tisuca domacinstava. Zamislite koliko domacinstava ce se morati evakuirati ako rusima ne pode za rukom popraviti nuklearnu podmornicu na povrsini vidljivu s norveske obale! Mali Cernobil desetak km od Norveske u Atlantiku! Norveska, Svedska, Danska, Njemacka, Britanija ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije