Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel

Povucite meso zebre i medvjeda

zebra
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
03.03.2015.
u 07:15

Uz molbu da iz trgovina Metroa povuku sporne proizvode, Udruga predlaže i povećanje ponude veganskih proizvoda

Udruga Prijatelji životinja, potaknuta dojavama građana, uputila je dopis upravi trgovačkog lanca Metro u kojem osuđuju širenje ponude i na meso divljih i egzotičnih vrsta poput bizona, zebre, krokodila, medvjeda i divljeg zeca. Zgroženi su stavom tvrtke Metro da je u redu prodavati njihovo meso i drže da nema potrebe za promoviranjem jedenja mesa i takvih životinja. Uz molbu da iz trgovina Metroa povuku sporne proizvode, Udruga predlaže i povećanje ponude veganskih proizvoda.

– Svake godine na industrijskim se farmama uzgoji i ubije više od 60 milijardi životinja, što uzrokuje ne samo golemu patnju živih bića i nepopravljivu devastaciju okoliša nego utječe i na glad u svijetu i ljudsko zdravlje – priopćili su iz Udruge.

>> Šokantnim videom na Jelačićevom trgu Prijatelji životinja upozorili na okrutnost

Ključne riječi

Komentara 6

EP
epasad
08:44 03.03.2015.

šta je ovo? ideološka drzava? pa povuči če sami kad istekne rok trajanja ako nitko ne kupi,mislite nam određivat sto čemo jesti? a tržišna ekonomija?

Avatar Neron
Neron
08:45 03.03.2015.

Ja osobno ne planiram jesti meso zebre, ali ne vidim niti razlog zašto se to ne bi smjelo ili bilo neprimjereno (osim ako zebra nije zaštićena). Isto, pa još i više, vrijedi za medvjeđe meso. Hoće li vegani nejesti meso - njihova stvar. Osobno to smatram neprirodnim, ali pretpostavljam da su moje prehrambene navike jednako tako neprirodne njima. Ja ne smatram da vegansku hranu treba izbaciti iz trgovina. Ne razumijem zašto oni žele izabciti meso iz trgovina.

Avatar Šime Validžić
Šime Validžić
15:46 04.03.2015.

Što se tiče komentara da ne treba govoriti drugima što će jesti - ljudi su uvijek vršili pritisak na druge ljude čak i za manje važne stvari nego što je ubijanje životinja. Postoje kampanje da se razne vrste, pa i zebre, zaštite. Sjedinjene Američke Države su tržišna ekonomija pa i tamo postoje organizacije za prava životinja i zaštitu prirode. Ova kampanja nije samo usmjerena Metrou nego i kupcima da ne sudjeluju u ubijanju životinja. (Usput rečeno, za veliki broj veganskih namirnica ne treba ubijati biljke jer se dobivaju od plodova i sjemenjaka).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije