Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trovanje

Povrće gnojeno stajskim gnojivom uzrok zaraze u Njemačkoj

rajčice
Arhiv VL-a
26.05.2011.
u 09:22

Zaraženi su oboljeli nakon konzumacije sirovih krastavaca, rajčica i salate koji su bilo gnojeni stajskim gnojivom.

Sirovo povrće zaraženo bakterijom Escherichijom coli uzrok je zaraze 140 ljudi u Njemačkoj, priopćilo je tamošnje ministarstvo poljoprivrede, prenosi Deutsche Welle (DW).   

Bakterija Escherichia coli nalazi se u izmetu goveda, a zaraženi su oboljeli  nakon konzumacije sirovih krastavaca, rajčica i salate koji su bilo gnojeni stajskim gnojivom.

Susanne Glasmacher iz Instituta za zarazne bolesti Robert Koch izjavila je za DW kako se njezinu institutu u normalnim okolnostima godišnje javlja oko tisuću slučajeva infekcije bakterijom EHEC, a u samo šezdeset slučajeva dolazi do komplikacija. U ovom valu zaraze, pak, već zabilježeno, osim smrtnih slučajeva, i 140 slučajeva teških komplikacija.

Komentara 42

OR
orisis
09:41 26.05.2011.

Gnojivo treba biti suho, suncem\"zgorjelo\"jer biljka treba minerale iz gnojiva a ne bakterije iz svjezheg gnojiva...

TH
thekurcula
09:55 26.05.2011.

Ma ja operem i vodu pre nego što je pijem! A kako se bakteriološko zagađenje može oprati, moliću lepo?

OB
-obrisani-
09:35 26.05.2011.

Kad vec prenosite vijesti ,onda se potrudite da su istinite.... Sinoc su potvrdili da sve probe koje su uzeli nisu zagadjene stajskim gnojivo,jer nije nijma povrce nagnojavano... Sa R.Koch instituta su potvrdili da je zagdjenje namjerno napravljeno.... Osim toga svivi znamo da se sve prije konzumacije pere,samo ima i onih koji to ne cine... Ja perem i meso prije pripreme,a o vocu i povrcu ne treba puno diskutirati,jasno da se pere...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije