Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Marić otkrio kada će građanima biti isplaćeni svi povrati poreza

Porezna uprava primjenjuje poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak, što znači da većina poreznih obveznika - građana nema obvezu samostalno predavati godišnju poreznu prijavu
18. lipnja 2020. u 15:33 5 komentara 3102 prikaza
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je uoči sjednice Vlade izjavio kako se do 26. lipnja planiraju isplatiti svi povrati poreza na dohodak građanima, a ukupno će im biti isplaćeno oko 1,2 milijarde kuna.

Zagreb: Ministar Marić sudjelovao u videokonferenciji s ministrima financija država članica EU ZADUŽIVANJE Ministar Marić: Ne pamtim tako velik interes kvalitetnih investitora

Isplate povrata poreza na dohodak započele su 12. lipnja, a planirano je da budu završene do petka, 26. lipnja, rekao je Marić. Najavio je i da će u utorak biti isplaćen regres javnim i držanim službenicima.

Porezna uprava je u petak, 12. lipnja, započela s isplatom povrata poreza na dohodak za prošlu godinu, a više od 569 tisuća građana treba dobiti ukupno više od 1,1 milijardu kuna povrata poreza.

Po podacima Porezne uprave, na dan 10. lipnja za ukupno 638.375 poreznih obveznika-građana proveden je poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2019. godinu, a većina njih je dobila ili ovih dana treba dobiti i rješenje o godišnjem obračunu. Naime, do 10. lipnja otpremljeno je 578.206 rješenja o godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2019. godinu iz posebnog postupka utvrđivanja poreza.

Ilustracija podaci porezne uprave Raste broj izdanih računa i njihove vrijednosti, no na godišnjoj razini i dalje se bilježi pad

U posebnom je postupku kod ukupno 569.197 građana utvrđena razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak za povrat u iznosu od 1,135 milijardi kuna, dok je kod ukupno 59.896 utvrđena razlika poreza i prireza na dohodak za uplatu u iznosu od 107,09 milijuna kuna, naveli su iz Porezne uprave. 

Naime, Porezna uprava zadnjih nekoliko godina primjenjuje poseban postupak utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak, što znači da većina poreznih obveznika - građana nema obvezu samostalno predavati godišnju poreznu prijavu, već obračun za njih automatski rade poreznici

Porezna uprava će privremeno porezno rješenje u posebnom postupku o utvrđenom godišnjem dohotku ostvarenom u 2019. dostaviti poreznim obveznicima prema adresi njihova prebivališta ili uobičajenog boravišta iz službenih evidencija kojima raspolaže, i to najkasnije do 30. lipnja, te će po njihovoj dostavi (najkasnije do 30. lipnja) izvršiti povrat poreza na dohodak ako porezni obveznici ispunjavaju uvjete za povrat preplaćenog poreza na dohodak i prireza, navode iz Porezne uprave. 

intimna ispovijest
Sin popularnog ex-YU glazbenika: 'Tata je od prvih tantijema kupio Porsche, a sada meni ne želi pomoći u karijeri'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • penelopea:

    A vidi ovo , sa ''Indexa''- : '' Počeo projekt za uključivanje azilanata u hrvatsko društvo. Centar za kulturu dijaloga predstavio je u četvrtak projekt "Novi susjedi - Uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo", koji će trajati ... prikaži još!i tri godine, vrijedan je 14 milijuna kuna, a uključit će 200 azilanata. Direktorica Centra za kulturu dijaloga Nejra Kadić-Meškić rekla je na konferenciji za novinare da je projekt sufinanciran iz Fonda za azil, migraciju i integraciju (AMI fond) kojim upravlja MUP, a dijelom se financira i iz proračuna. Partner projekta je Islamska zajednica, koja u Hrvatskoj uspješno djeluje već stotinu godina.''------- Znaci sada ce ih preuzeti islamska zajednica i ajmo mic po mic praviti drzavu u drzavi Hrvatskome narodu kao i u Bosni i Hercegovini, a o nama ce pisati povijest da smo nekada postojali na tim prostorima. Eto sto su domaci izdajnici iz zlocinacke ucinili od zemlje narodu.

  • theo:

    okrivit ce sdp ...