Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavni sud odlučio:

Povlaštene mirovine zastupnika i branitelja mogu se smanjiti 10%

Jasna Omejec
Goran Stanzl/Pixsell
15.12.2010.
u 20:30

Ustavni sud ukinuo je jedan članak novele Zakona o pravima branitelja.

Sniženje povlaštenih mirovina ostaje na snazi jer Ustavni sud nije prihvatio prijedlog za ocjenu ustavnosti tih propisa kojima su mirovine branitelja i zastupnika smanjene 10 posto. Pravo na mirovinu ne uključuje pravo na određen iznos mirovine, podsjeća Ustavni sud, a Vladinoj je mjeri legitiman cilj – uštede u državnom proračunu u vrijeme krize.

Ustavni sud ukinuo je jedan članak novele Zakona o pravima branitelja, članak kojim su 2009. godine potezom pera okončani svi postupci za priznavanje statusa i prava koji do donošenja tog zakona nisu bili okončani. Nijedan od ostalih brojnih – 72 – prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona o pravima branitelja nije prihvaćen.

Komentara 47

BA
baš
20:48 15.12.2010.

Au. Biti će strke.

SV
svnedjelja
20:57 15.12.2010.

komunisti po komunisticki-se meni hehehehehehehe

KR
kreont
06:56 16.12.2010.

Kako ova ekipa ima opasno dosadan posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije