Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IMAO SIMPTOME

U BiH zabilježen rijedak slučaj: Registriran prijenos koronavirusa s čovjeka na psa

Ilustracija
Armin Durgut/PIXSELL
03.02.2021.
u 16:15

Pas kod kojega je u BiH potvrđena zaraza koronavirusom nije imao nikakve posebne simptome

U Bosni i Hercegovini registriran je prvi slučaj prijenosa zaraze koronavirusom s čovjeka na životinju, potvrdili su u srijedu stručnjaci s Veterinarskog fakulteta u Sarajevu na kojem je to i otkriveno.

Voditelj laboratorija ovog fakulteta Teufik Goletić kazao je novinarima kako je potvrđen slučaj infekcije koronavirusom kod psa na kojega je zarazu prenio njegov vlasnik.

"Ovdje se radi o tzv. zooantroponozi, odnosno prijenosu s čovjeka na životinju. Obrnuti prijenos još nije dokazan niti postoji indikacija da bi se takvo nešto moglo dogoditi", kazao je Goletić.

Slični slučajevi već su ranije potvrđeni u još nekim europskim državama.

Goletić je istaknuo kako su slučajevi prijenosa virusa SARS-CoV-2 sa čovjeka na životinju ipak rijetki te da se taj virus primarno širi s čovjeka na čovjeka.

Pas kod kojega je u BiH potvrđena zaraza koronavirusom nije imao nikakve posebne simptome bolesti.

 

Komentara 2

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
18:31 03.02.2021.

Ništa novo. I Coca Cola može biti pozitivna na Coronu. I zec i koza i avokado. Dokazano. Zaključak. PCR objesiti mačku o rep.

DU
Deleted user
16:19 03.02.2021.

U strahu su velike oči

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije