Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos na Australian Openu

Sumnja se na novi soj virusa: Zbog zaraženog radnika svi će opet morati u samoizolaciju

FILE PHOTO: A staff member wearing PPE works to clean surfaces at Melbourne Park in Melbourne
Foto: KELLY DEFINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
03.02.2021.
u 16:04

Igračice i igrači će po dobivanju negativnog rezultata na testiranju ponovno moći nastaviti s natjecanjem

Između 500 i 600 tenisačica i tenisača, službenih osoba i radnika povezanih s Australian Openom, morat će u samoizolaciju i na novo testiranje jer je jedan 26-godišnji radnik u hotelu u Melbourneu imao pozitivan nalaz na koronavirus, objavile su u srijedu vlasti savezne australske države Victorije.

Premijer Victorije Daniel Andrews izjavio je da bi raspored mečeva za četvrtak na pripremnim turnirima uoči Australian Opena mogao biti poremećen, ali da održavanje prvog Grand Slam turnira u sezoni nije ugroženo.

- Ovo je jedan slučaj i nema potrebe da ljudi paničare ili budu uznemireni. Pokazali smo kao vrlo uspješna država u kontroliranju ovakvih situacija - rekao je Andrews najavljujući da će ponovno uvesti neke zaštitne mjere poput nošenja maski u zatvorenim prostorima.

Sumnja se da je dotični radnik zaražen britanskim sojem koronavirusa, a oko 500 do 600 osoba koje su povezane s Australian Openom smatraju se 'slučajnim kontaktima' sa zaraženom osobom.

Igračice i igrači će po dobivanju negativnog rezultata na testiranju ponovno moći nastaviti s natjecanjem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije