Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'EL MUDŽAHID'

Potvrđena optužnica za ratne zločine protiv generala Mahmuljina

Sakib Mahmuljin
Foto: Screenshot Youtube
07.01.2016.
u 12:12

Pripadnici postrojbe su na području mjesta Vozuća likvidirali najmanje pedeset srpskih civila i pripadnika vojske bosanskih Srba

Sud Bosne i Hercegovine objavio je danas kako je potvrdio optužnicu za ratne zločine protiv umirovljenog generala Armije BiH Sakiba Mahmuljina, nekadašnjeg zapovjednika Trećeg korpusa u čijem su sastavu bili i dragovoljci iz islamskih zemalja koji su se tijekom rata borili u BiH.  

Optužnica koju je u prosincu 2015. godine podignulo Tužiteljstvo BiH Mahmuljina tereti po zapovjednoj odgovornosti za ratne zločine što su ih počinili pripadnici postrojbe "El mudžahid" koja je bila u sastavu Trećeg korpusa zaduženog za područje središnje Bosne.

U vrijeme završih ratnih operacija u BiH vođenih 1995. godine, pripadnici postrojbe "El mudžahid" su na području mjesta Vozuća na planini Ozren zarobili i potom likvidirali najmanje pedeset srpskih civila i pripadnika vojske bosanskih Srba.

Neki od njih ubijeni su ritualnim odsijecanjem glave, a brojni su zatočenici prije pogubljenja zlostavljani odsijecanjem dijelova tijela.

Mahmuljina se tereti da je kao zapovjednik Trećeg korpusa znao za pripremu ovih zločina, a nije ništa učinio da ih spriječi niti je nakon počinjenja poduzeo mjere kako bi se počinitelji kaznili. Mahmuljin je u prosincu priveden na saslušanje no nakon toga je pušten i suđenje će pratiti sa slobode.

>> Mahmuljin optužen zbog zločina mudžahedina u BiH

>> Uhićen ratni zapovjednik policije u Doboju zbog ratnih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima

Komentara 4

PU
Pukovnik10
12:57 07.01.2016.

ovo je samo igla u plastu sijena od zločina armije.

Avatar emilsalis
emilsalis
15:06 07.01.2016.

Deportirati u Siriji.ISIS-u trebaju takvi koljaci

ČA
čarapan
12:41 07.01.2016.

o hooo mašala generale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije