Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresna snimka

Baka tijelom spasila unuka i poginula: Spasioci izvlačili dječaka iz ruševina nakon potresa

Spašavanje dječaka
Foto: Twitter screenshot
26.11.2019.
u 09:34

Donji dio tijela djeteta ostao je pod ruševinama pa mu pokušavaju pomoći.

Albaniju su rano jutros pogodila dva snažna potresa jačine 6,4 i 6,5 stupnja po Richteru, a tamošnji mediji pišu kako je nekoliko osoba stradalo dok je više od tristo ozlijeđenih.

Na društvenim mrežama pojavila se potresna snimka na kojoj albanski spasioci iz ruševina pokušavaju izvući dijete.

Donji dio tijela djeteta ostao je pod ruševinama koje su nastojali razmaknuti kako bi izvukli dječaka.

Spasilačka služba lokalnim je medijima priopćila da je jedna od žrtava potresa bila starija žena koja je uspjela spasiti unuka zaklonivši ga tijelom.

Mediji pišu i kako su dva dječaka na kraju izvučena iz ruševina.

Najsnažniji potres u proteklih nekoliko desetljeća pogodio je jutros glavni grad Albanije Tiranu i okolno područje, pri čemu se nekoliko zgrada urušilo, a stanovnici su ostali pod ruševinama. Potres magnitude 6,4 dogodio se nešto prije 4 sata ujutro, objavio je Američki institut za geološka istraživanja (USGS), a to je drugi jaki potres koji je područje pogodio u dva mjeseca. Centar mu je bio 30 km zapadno od Tirane, na dubini od 10 kilometara, navodi USGS. Osjetio se i u Hrvatskoj.

Zgrade u centru Drača također su se urušile, a spasilačke su ekipe na terenu i pokušavaju pomoći ljudima koji su zarobljeni ispod ruševina.

Tijek dramatične situacije u Albaniji možete pratiti ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije