Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 1. srpnja

Potpisana nova uredba: Je li ovo kraj Wagnera?

FILE PHOTO: Funeral held in Moscow for Russian military blogger killed in cafe blast
Foto: YULIA MOROZOVA/REUTERS
1/2
11.06.2023.
u 17:15

"Sklapanje ugovora građana s državom je prije svega proširenje mjera socijalne zaštite i potpore koje je država donijela za njih i članove njihovih obitelji", navodi Pankov.

Zamjenik ministra obrane Nikolaj Pankov najavio je na telefonskoj konferenciji da će svi ruski dobrovoljački odredi sklopiti ugovore s Ministarstvom obrane do 1. srpnja. Naredbu je potpisao je ministar obrane Sergej Šojgu. Navedeno je da će ta odluka "omogućiti davanje potrebnog pravnog statusa dobrovoljačkim postrojbama i proširiti mogućnosti popunjavanja postrojbi kako vojnim osobljem tako i dobrovoljcima".

"Sklapanje ugovora građana s državom je prije svega proširenje mjera socijalne zaštite i potpore koje je država donijela za njih i članove njihovih obitelji", navodi Pankov. Na ruskim kanalima su se pojavila objašnjenja da je to zapravo udar na Jevgenija Prigožina i njegove wagnerovce. Smatraju da je to Šojguova osveta jer je Prigožin više puta javno kritizirao rusko Ministarstvo obrane i osobno ministra obrane. 

Nekoliko puta optužio Ministarstvo obrane da je odbilo izdati streljivo PMC-u Wagner, a Šojgua i generale za nesposobnost. - Priopadnici Wagnera su izrazito stručni i učinkoviti. Nažalost, većina vojnih jedinica nema takvu učinkovitost, a to je upravo zbog Šojguove nesposobnosti da upravlja vojskom kako treba - rekao je Prigožin.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Rusi se osramotili, umjesto Leoparda 2 pogodili kombajne. Javio se i Prigožin: 'Impresivan rad'

Komentara 16

Avatar 365dias
365dias
18:36 11.06.2023.

"Priopadnici Wagnera su izrazito stručni i učinkoviti." hahahaha... a većina tih likova je na front došla direktno iz zatvora. kriminalci, silovatelji i mafijaši.

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
17:41 11.06.2023.

Zapravo HOS, Merčep i Tuta su jako dobro funkcionirali za Hrvatsku stvar. Nije to isto.

ŠA
Šaraf
20:02 11.06.2023.

Naj jednostavniji opis rata u ukrajini.borba lopova oko podjele plijena .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije