Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio 12 ljudi

Policija u stanu "Jokera" pronašla 30-ak bombi veličine lopti

denver,joker (1)
Reuters/PIXSELL
21.07.2012.
u 08:37

Holmes je u vrijeme napada bio naoružan automatskom puškom, sačmaricom i dva pištolja. Oružje je legalno kupio posljednjih nekoliko mjeseci

Policija i FBI u subotu kasno poslijepodne uspjeli su ući u stan Jamesa Holmesa koji je jučer na premijeri u Aurori kraj Denvera je Holmes ubio 12, a ranio 58 osoba i deaktivirala sve "zamke i eksplozivne naprave". U dnevnoj sobi pronašli su oko 30 eksplozivnih naprava kućne izrade veličine lopte, javljaju strani mediji. Uništili su samo jednu napravu jer vjeruju kako više ni jedna ne predstavlja prijetnju.

Amerika oplakivala žrtve

Kino dvorana moj je dom, i sama pomisao da netko ovako divljački može narušiti nevinost i nadu koju nam kino dvorena pružaju vrlo je poražavajuće. Ništa što bilo tko od nas može reći ne može adekvatno izraziti naše osjećaje prema nevinim žrtvama ovog užasnog zločina, ali naše misli su s njihovim obiteljima, komentirao je Christopher Nolan, redatelj filma Batman, stravični ubilački pohod 24-godišnjeg studenta neurologije Jamesa Holmesa.

Bdijenje uz svijeće održano je noćas u Aurori u znak žalosti za 12 Holmesovih žrtava, a predsjednik Barack Obama naredio je da se na svim državnim institucijama zastave spuste na pola koplja.

Policija je izvijestila kako će Holmes pred suca Okružnog suda izaći već u ponedjeljak u 9.30 sati po lokalnom vremenu, a vijesti o pomahnitalom ubojici pale su u sjenu bdijenja na kojemu su se okupile stotine ožalošćenih. Svijeće i cvijeće ostavljani su na livadi iz kina, a u jednoj od ostavljenih poruka pisalo je kako se Aurora nikada neće zaboraviti.

11 kritično

Još 30 žrtava 24-godišnjeg Holmesa zadržano je u bolnici, 11 njih je u kritičnom stanju. 

- Nikada do sada nisam vidio ništa nalik onome što smo pronašli u njegovu domu - kratko je komentirao šef policije.

Holmes je u vrijeme napada bio naoružan automatskom puškom, sačmaricom i dva pištolja. Oružje je legalno kupio posljednjih nekoliko mjeseci, a preko interneta je kupio više od 6000 komada streljiva.

Komentara 28

OB
-obrisani-
10:03 21.07.2012.

da oplakuj..i u Burmi oplakuju 25.000 ljudi koji su ne od batmana masakrirani nego od budhista...ali onako u sebi, jer nedaju se o njima vijesti

ZE
.zeitgeist.
10:15 21.07.2012.

Da se napadač zove Ahmed i da je ubio samo jednog Amera, beć bi neka arapska zemlja bila raketirana.

MI
mirsaanjac
22:39 21.07.2012.

u 18:01h commentator je napisao/la:*****************

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije