Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolijali vandali

Policija otkrila tko je palio splavove na Savi i provaljivao u splavarske kućice

Uništeni splav
Facebook
26.10.2020.
u 14:35

Policajci su operativnim radom na terenu došli do korisnih saznanja o počiniteljima kaznenih djela. Riječ je o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi koje su policajci pronašli te dovršili kriminalističko istraživanje.

Policija je otkrila počinitelje više kaznenih djela (tri kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari – požar) na splavovima u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu.

Naime, policajci su operativnim radom na terenu došli do korisnih saznanja o počiniteljima kaznenih djela. Riječ je o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi koje su policajci pronašli te dovršili kriminalističko istraživanje.
Utvrđeno je da su osumnjičeni u drugoj polovici rujna, u noćnim satima, zapalili drvenu konstrukciju (vlasništvo 33-godišnjaka), koja je u cijelosti izgorjela. Za splav su bili privezani gliser (vlasništvo 40-godišnjaka) i brodica (57-godišnjaka), koji su također djelomično izgorjeli.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđeno jeda su osumnjičeni na splavi (vlasništvo 53-godišnjaka) te u blizini pokidali i zapalili podnicu od čamca i druge predmete, posjekli jedno stablo u blizini te loženjem vatre oštetili stube koje se upotrebljavaju za silaženje s obale prema splavovima.

Također je utvrđeno da su osumnjičeni počinili tri kaznena djela teške krađe. Krajem rujna provalili su u splav (vlasništvo 42-godišnjaka), oštetili prozor, ušli u unutrašnjost i ispreturali stvari ne otuđivši ništa. Nadalje je utvrđeno da su osumnjičeni od 1. do 3. listopada provalili u kućice –  splavi (vlasništvo 43-godišnjaka i 63-godišnjaka) te su iz unutrašnjosti otuđili veću količinu alkoholnog pića te drugih predmeta. Pritom su posuđe (tanjure, čaše, te boce i sl.) porazbijali na terasi.

Policijski službenici u suradnji s državnim odvjetništvom protiv osumnjičenih podnijeli su posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopune kaznenim prijavama te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije