Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija istražuje Facebook grupu koja podržava napad na paradu

Policija prati aktivnosti na društvenijm mrežama i portalima. Znaju i za konkretnu grupu na kojoj se okupljaju i oni koji su divljali i urlali u subotu
12. lipnja 2011. u 20:04 184 komentara 4 prikaza
gay pride (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Facebook grupa, prostačkog i psovačkog imena, osnovana je odmah nakon divljačkog napada na aktiviste na Gay prideu u Splitu. Već joj se priključilo nekoliko tisuća članova koji se gotovo svi natječu u uvredama, prijetnjama i homofobnim humorom, a suprotna mišljenja su vrlo rijetka. U policiji su nam rekli da znaju da se nasilje preselilo na virtualnu razinu.

- Djelatnici MUP-a prate sve portale, društvene mreže i napise na internertu vezane za događaje u subotu. Što se tiče konkretne grupe na Facebooku, provodi se istraga kojom ćemo utvrditi ima li elemente prekršajnog ili kaznenog djela i tko stoji iza njih. Te informacije zasigurno će nam koristiti i kod daljnjeg istraživanja - rekla je Željka Radošević iz splitske PU. Podsjeća, policija je prije Gay pridea istraživala grupu koja je pozivala na kontra prosvjed.

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar puky
  puky:

  ... eto tako je to ... kao na ovom našem forumu ... dva ti pedera i lezbače, ostali svi zdravi, normalni a po broju komentara 3:1 za homoljube ... isto tako na paradi ih 150, 10 tisuća zdravih i normalnih ... prikaži još! ih sa neodobravanjem dočeka i sada su ovi zdravi i normalni neka pošast a ovi shebani u glavu nešto dragocjeno, vrijedno posebne pozornosti i zaštite ... strava ...

 • 14words:

  Članak 16. Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom ... prikaži još!om pojedinom slučaju.

 • barbar:

  Kamoćemo puno riječi ni za šta.Prodaj noninu kuću u Privlaci i idi zbogom ka i tvoji istomišljenici jer da ti nije lipo sa neistomišljenicima ne bi visi čitav dan na forumima i razmjenjivao epitete duginih boja.Opameti se i budi smirom.