Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mržnja

Policija istražuje Facebook grupu koja podržava napad na paradu

gay pride (1)
Dino Stanin/PIXSELL
12.06.2011.
u 20:04

Policija prati aktivnosti na društvenijm mrežama i portalima. Znaju i za konkretnu grupu na kojoj se okupljaju i oni koji su divljali i urlali u subotu

Facebook grupa, prostačkog i psovačkog imena, osnovana je odmah nakon divljačkog napada na aktiviste na Gay prideu u Splitu. Već joj se priključilo nekoliko tisuća članova koji se gotovo svi natječu u uvredama, prijetnjama i homofobnim humorom, a suprotna mišljenja su vrlo rijetka. U policiji su nam rekli da znaju da se nasilje preselilo na virtualnu razinu.

- Djelatnici MUP-a prate sve portale, društvene mreže i napise na internertu vezane za događaje u subotu. Što se tiče konkretne grupe na Facebooku, provodi se istraga kojom ćemo utvrditi ima li elemente prekršajnog ili kaznenog djela i tko stoji iza njih. Te informacije zasigurno će nam koristiti i kod daljnjeg istraživanja - rekla je Željka Radošević iz splitske PU. Podsjeća, policija je prije Gay pridea istraživala grupu koja je pozivala na kontra prosvjed.

Ključne riječi

Komentara 184

Avatar puky
puky
06:39 13.06.2011.

... eto tako je to ... kao na ovom našem forumu ... dva ti pedera i lezbače, ostali svi zdravi, normalni a po broju komentara 3:1 za homoljube ... isto tako na paradi ih 150, 10 tisuća zdravih i normalnih ih sa neodobravanjem dočeka i sada su ovi zdravi i normalni neka pošast a ovi shebani u glavu nešto dragocjeno, vrijedno posebne pozornosti i zaštite ... strava ...

14
14words
10:26 13.06.2011.

Članak 16. Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakomom pojedinom slučaju.

BA
barbar
12:21 13.06.2011.

Kamoćemo puno riječi ni za šta.Prodaj noninu kuću u Privlaci i idi zbogom ka i tvoji istomišljenici jer da ti nije lipo sa neistomišljenicima ne bi visi čitav dan na forumima i razmjenjivao epitete duginih boja.Opameti se i budi smirom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije