Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija istražuje Facebook grupu koja podržava napad na paradu

Policija prati aktivnosti na društvenijm mrežama i portalima. Znaju i za konkretnu grupu na kojoj se okupljaju i oni koji su divljali i urlali u subotu
12. lipnja 2011. u 20:04 184 komentara 6 prikaza
gay pride (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Facebook grupa, prostačkog i psovačkog imena, osnovana je odmah nakon divljačkog napada na aktiviste na Gay prideu u Splitu. Već joj se priključilo nekoliko tisuća članova koji se gotovo svi natječu u uvredama, prijetnjama i homofobnim humorom, a suprotna mišljenja su vrlo rijetka. U policiji su nam rekli da znaju da se nasilje preselilo na virtualnu razinu.

- Djelatnici MUP-a prate sve portale, društvene mreže i napise na internertu vezane za događaje u subotu. Što se tiče konkretne grupe na Facebooku, provodi se istraga kojom ćemo utvrditi ima li elemente prekršajnog ili kaznenog djela i tko stoji iza njih. Te informacije zasigurno će nam koristiti i kod daljnjeg istraživanja - rekla je Željka Radošević iz splitske PU. Podsjeća, policija je prije Gay pridea istraživala grupu koja je pozivala na kontra prosvjed.

Zanimljivo
Slovo koje prvo ugledate na fotografiji otkrit će vam nešto o vašem karakteru, ali i koja je karijera prava za vas
prof. dr. sci. Marijana Ivanov, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Ivan Šarić s profesoricom Marijanom Ivanov raspravlja o štednji i uvođenju eura
 • Avatar puky
  puky:

  ... eto tako je to ... kao na ovom našem forumu ... dva ti pedera i lezbače, ostali svi zdravi, normalni a po broju komentara 3:1 za homoljube ... isto tako na paradi ih 150, 10 tisuća zdravih i normalnih ... prikaži još! ih sa neodobravanjem dočeka i sada su ovi zdravi i normalni neka pošast a ovi shebani u glavu nešto dragocjeno, vrijedno posebne pozornosti i zaštite ... strava ...

 • 14words:

  Članak 16. Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom ... prikaži još!om pojedinom slučaju.

 • barbar:

  Kamoćemo puno riječi ni za šta.Prodaj noninu kuću u Privlaci i idi zbogom ka i tvoji istomišljenici jer da ti nije lipo sa neistomišljenicima ne bi visi čitav dan na forumima i razmjenjivao epitete duginih boja.Opameti se i budi smirom.