Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šprajc u eteru Plenkovića usporedio sa sekretarom, a HDZ s komunističkom partijom

"Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru te jednu jahtu i tri automobila"
13. siječnja 2021. u 09:11 349 komentara 80943 prikaza
Foto: RTL

Zoran Šprajc u utorak je u RTL Direktu u svom satiričnom stilu iskomentirao najnovije aktualnosti iz vrha hrvatske politike. 

Naime, prije nekoliko dana N1 je objavio ekskluzivni izvještaj sa sjednice Predsjedništva HDZ-a u kojem se tvrdi kako je Dubravka Šuica (inače potpredsjednica EK za demografiju i demokraciju)  kolegama iz stranke ljutito objašnjavala kako hrvatski mediji u suradnji s oporbom kuju urotu protiv HDZ-a zbog toga što u svojim naslovima potresom pogođena područja nazivaju Banijom, a ne Banovinom.

Vladimir Šeks složio se s njom te kazao kako se radi o podrivanju države i pokušaju kompromitiranja same stranke te njezina političkog oca Franje Tuđmana koji su najzaslužniji za neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku. 

Gordan Jandroković sutradan je komentirao informacije koje su iscurile sa sjednice vrha HDZ-a. Nijednu informaciju nije demantirao već je kazao kako je medijima detalje razgovora dojavio netko tko je "priglup". 

Sisak: Plenković i Medved obišli Sisak i prisustvovali pripremama uklanjanja sisačke katedrale Stručnjaci ruše tezu o zavjeri Vlada gubi rat s medijima, treba joj tim za krizno komuniciranje

Komentar Zorana Šprajca na ponašanje vrha HDZ-a koje u trenutku dok se Hrvatska bori s pandemijom i potresima razmišlja je li ih mediji buše jer pišu "Banija", prenosimo u cijelosti:

"Sinoć je na Internetu održana sjednica Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista s glavnom temom 'politička i ideološka skretanja na područjima pogođenima potresom'. Raspravu je otvorio generalni sekretar SK-a Andrej Plenković koji je rekao da dio medija u suradnji s reakcionarnim društvenim snagama pokušava umanjiti ulogu Saveza komunista i Vlade Narodne Republike Hrvatske u pomoći ugroženim područjima.

Generalnog sekretara Predsjednika Plenkovića u njegovu izlaganju podržao je i politički sekretar Saveza komunista drug Gordan Jandroković, a zapažen nastup imao je i drug Vladimir Šeks koji je utvrdio kako mediji i reakcionarne snage pokušavaju promijeniti rezultat izbora za Narodni Sabor. Pri tome je drug Šeks istaknuo i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove pokušava kriminalizirati i partizanski pokret i lik i djelo vrhovnog komandanta general-majora Franje Tuđmana.

Sisak: Plenković i Medved obišli Sisak i prisustvovali pripremama uklanjanja sisačke katedrale 'Treba sve rasvijetliti' Plenković još nije zauzeo stajalište o istražnom povjerenstvu: Zatražio je istragu na terenu

Posebno se u svom izlaganju istaknula drugarica Dubravka Šuica koja je u Narodnooslobodilačkom ratu oslobodila vilu u Dubrovniku, kuću u Cavtatu, kuću na Pelješcu, stan na Lapadu, stan u Zagrebu, vikendicu na Blidinjskom jezeru te jednu jahtu i tri automobila. Time je stekla veliko poštovanje i ugled među članovima Saveza komunista te su njezinu riječ uvijek pozorno slušali i partijski sekretari Ivić Pašalić i Ivo Sanader. Tako je bilo i sinoć kad je govorila o problemima na potresom pogođenom području.

Drugarica Šuica je uočila da tamošnje stanovništvo već dvjesto godina podriva društveno-politički poredak Narodne republike Hrvatske nazivajući svoj kraj Banijom a ne Banovinom, kako je utvrđeno na 13. sjednici Okružnog komiteta za Liku, Banovinu i Kordun. To su sada iskoristile kontrarevolucionarne snage u hrvatskim medijima te su i oni počeli taj kraj nazivati Banijom, istaknula je drugarica Šuica i zatražila da Glasnik Saveza komunista bude više čitan od ostalih medija kako bi se onemogućilo daljnje podrivanje države koje je i dovelo do nedavnih potresa u državi.

To je naišlo na odobravanje ostalih članova Predsjedništva, a uvijek dobro raspoloženi drug Šeks u svom šeretskom stilu je dometnuo: Šuica, drugarica – Banska kraljica! Na to su se članovi Predsjedništva grohotom nasmijali i u dobrom raspoloženju napustili internet.

U NOVOJ OBJAVI Zoran Šprajc otkrio koliko točno sad ima kilograma i što je napravio prvi put u životu

Ali netko iz Predsjedništva sve je ove navode sa sjednice dostavio u medije te se tim povodom medijima obratio drug Jandroković koji je priznao ono o čemu već neko vrijeme svi šapuću, a nitko se nije usudio reći – da je 'netko u Predsjedništvu priglup'", kazao je Šprajc u komentaru tijekom uvodnih minuta priloga.

VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
 • kajzanavek:

  SKH se rasčlanil na hdz i sdp, kaj tu nije jasno? Pitanje je kolko generacija bu još zatrovano time, jer očito još i danas ne razmišljaju svojim razumom.

 • Avatar MosMiGa
  MosMiGa:

  drug o drugovima!!!

 • Markbabic:

  Pa šta je krivo rekao ,,čiji je sin plenković,,kao i milanović šta su im očevi bili,,gdje je njihovo životno iskustvo ,,jesu se borili za ovu zemlju,,oba dezerte ra,,i na žalost Hrvatskom vladaju djeca komunista dok su branitelji na baušteli u Njemačkoj,,