Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Poeni na mrtvima

08. kolovoza 2006. u 20:34 11 prikaza
hrv-lb2.jpg
Foto: import

Atif Dudaković, zapovjednik 5. korpusa Armije BiH i jedan od heroja obrane i oslobođenja Cazinske krajine više ne obilazi razdragani narod samopouzdano i gordo u generalskoj odori.

Teški dani
Na njegovu se licu može zamijetiti nevjerica, tjeskoba i dvojbe čovjeka pred kojim su teški dani. Sa svih strana optužuju njegove mješovite mudžahedinsko-muslimanske postrojbe, a što je najgore za tog dojučerašnjeg heroja, postoje i snimke na kojima se vide strašni zločini.
Atif Dudaković i njegovi najbliži suradnici ne trebaju se bojati Haaga jer je Tribunal završio svoje istrage i optužio one za koje je mislio da ih treba optužiti, ali se i te kako trebaju bojati bosanskog suda koji će, kako sada stvari stoje, preuzeti vođenje procesa.

Znakovito je da je bosansko tužiteljstvo pokrenulo žurnu istragu koja vodi prema Dudakoviću i 5. korpusu.
Ta bi trebala biti još brža i temeljitija kad bosansko tužiteljstvo vidi najnovije materijale do kojih je došao Večernjak.
Premda se sva tužiteljstva hrvatsko, haaško i bosansko prave da ne znaju i tvrde kako su tek ovih dana dobila kazete, čini se kako većinu kazeta koje kolaju i koje se mogu naći na crnom tržištu, Haag posjeduje već dugo i koristi ih kako bi ubrzao procese na lokalnim sudovima.

Politička hrana
Čak je i notorni Savo Štrbac iz Veritasa, glavni opskrbljivač Haaškog suda materijalima koji mogu kompromitirati Hrvate i Muslimane, izjavio da su neke kazete već godinama u Haagu. Osim ratne i pravosudne razine, snimke služe i za političke razračune.
Vrh srbijanske politike i tamošnja propagandna mašinerija predvođena televizijom, željeli su pod svaku cijenu dovesti u pitanje Oluju i njezinu proslavu iako dosad nije prikazan nijedan materijal ili neki dokaz koji bi teretio Crne mambe ili neke druge hrvatske postrojbe.

Srbija je gospodarski devastirana, politički gubi Kosovo, brojni građani i izbjeglice nezadovoljni su standardom i životom uopće te traže barem malo političke hrane koja će ih držati na životu.
Kad se tome doda da se u Srbiji zahuktava predizborna kampanja, u kojoj vladajući Koštunica ne stoji najbolje, a Šešeljevi radikali uvjerljivo vode, nije čudno da se u svojevrsnu "akciju kazeta" uključila medijska i politička elita.

Golo preživljavanje
Za golo političko preživljavanje bori se i lider Republike Srpske Dragan Čavić. Zločini koje su počinile Hamze i Gazije strašni su i okrutni, nad njima se moraju zgroziti svi, bez obzira na nacionalnu pripadnost, pravosuđe mora kazniti krvnike.
Isto tako, srbijanska politika, umjesto poentiranja na mrtvima, svakoga dana mora se buditi sa saznanjem kako se najveći zločinci - Mladić i Karadžić - još uvijek šetaju slobodni. Neka se i njima pozabave predsjednici Tadić, Koštunica i Čavić.

Dijabetes nekad i sad
Povijest i budućnost šećerne bolesti
Smatra se da je otprilike 1500 godina prije Krista u Egiptu otkrivena ova tajanstvena bolest
5G pokreće gospodarski rast u Hrvatskoj
5G ATLAS HRVATSKOG TELEKOMA
5G mreža je neizostavan dio svake moderne države, evo koje će koristi od nje imati svaki Hrvat