Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospić

Podrška ministra Marasa SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika

gordan maras
Iva Vidović/VLM
25.01.2013.
u 15:46

Jedna od stvari koja me posebno i motivira je to što mi korijeni potječu iz Like, kazao je ministar.

Četiri mjeseca prije lokalnih izbora, lički SDP predstavio je svog kandidata za gradonačelnika Gospića. Riječ je o Nikoli Marasu, aktualnom članu gradskoga vijeća, a osobno mu je u Gospiću podršku pružio njegov prezimanjek, rodom Ličanin, ministar Gordan Maras.

Poručio je kako je vrijeme za promjene u Gospiću te da se od prolaska autoceste ništa lijepoga tome gradu nije dogodilo.

- Zadanja pozitivna stvar koja se dogodila u Lici je kada je došla autocesta 2003., kada je vlada premijera Ivice Račana napravila projekt koji je povezao Hrvatsku. Onda je Lika dobila jednu šansu da krene snažnije naprijed, da se taj prostor koji je nevjerojatno lijep i koji ima ogroman potencijal s obzirom na površinu i one vrijedne ljude koji ovdje žive, da se s tom vrijednom infrastrukturom krene naprijed, a nažalost to nismo doživjeli zadnjih osam godina otkada je autocesta u funkciji. Ono što je sada potrebno napraviti i na čemu želimo raditi kao Vlada i naravno u suranji s lokalnim jedinicama, a uvjeren sam da Nikola ima što ponuditi Gospiću, želimo napraviti ovdje uvjet za dostojanstven život, za to da Ličani više ne odlaze iz Like, poručio je Gordan Maras.

Kazao je da sve to govori s dozom emocije s obzirom da i njegovi korijeni potječu iz Like.
- Mama mi je iz Perušića, a tata iz Brloga pokraj Otočca. Znači, jedna od stvari koja me posebno i motivira je to što mi korijeni potječu iz Like i zato mi je drago da je moj prezimenjak Nikola također ušao u jednu utrku, izbornu kampanju, gdje mora obići sve Gospićane i Gospićanke i objasniti im program i to što on nudi i to da ovaj grad zaslužuje više nego što je imao do sada, zaključio je.

Nikola Maras, kojem će najveći protukanidat biti Petar Krmpotić (HDZ), predstavljajući svoj program naziva \"Izbori za novi Gospić\" istaknuo je kako s novim, mladim i obrazovanim ljudima kreću u kampanju za bolji grad. Kao kandidata za svoju zamjenicu predstavio je Marijanu Musić Mašić.

Naglasio je kako želi bolji i pravedniji grad, grad kao gospodarsko, turističko, sportsko i kultruno središte.
Radit će na povećanju zaposlenosti, prihoda te povećanju broja gospodarskih subjekata. Želi i poboljšanje rada gradske uprave gdje će zapošaljavati na temelju stručnosti i sposobnosti.
- Nitko zbog politike ne smije ostati bez posla. Želimo služiti, a ne vladati, kazao je Nikola Maras.

U planu je osnivanje poduzetničkoga centra i jačanje turističke sezone uz Nikolu Teslu kao lički brend.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije